LA REPRESSIÓ DE L'1-O

Un clam a favor dels drets humans

Com a entitats socials és la nostra obligació rebutjar i alçar la veu davant les vulneracions de drets fonamentals

1
Es llegeix en minuts

El sector social treballa per la defensa de la dignitat de les persones, per una societat en què cada ciutadà sigui subjecte de drets i deures davant la llei i davant la comunitat. Per aconseguir-ho defensem els drets socials, econòmics i polítics, que són inalienables i inherents a l’individu; si no es compleixen, estan sent vulnerats. Aquests drets es recullen en les constitucions i en tractats com la Declaració Universal dels Drets Humans. Reiteradament hem recordat als governs els compromisos adquirits amb l’objectiu de construir una societat més justa i més equitativa, que els obliga a lluitar pel dret a la vida, a una vivenda digna, a una feina adequada, a uns ingressos mínims o a l’educació, entre altres.

   

 Els fets ocorreguts aquests últims dies han superat el context que teníem fins avui i ens trobem en un nou escenari en què s’han violat de forma brutal drets i llibertats fonamentals. De forma massiva hem dit no a les accions de violència sobre persones que desitjaven exercir el seu dret al vot; no a la privació del dret a expressar democràticament la nostra opinió; no a la limitació de les nostres llibertats; i no a les accions vexatòries i sexistes.

Notícies relacionades

Com a entitats que treballem al costat de les persones per potenciar la seva autonomia i les seves capacitats amb la finalitat que contribueixin a la construcció d’una societat igualitària, lliure, democràtica i compromesa, rebutgem qualsevol actuació que destrueixi aquests llargs processos. No podem acceptar accions tan injustificades, inadequades i desproporcionades.

En els últims anys, hem protestat pel debilitament dels drets socials i econòmics i hem vist com es vulneraven els drets d’asil i de lliure circulació, però crèiem que la repressió de les llibertats per la força bruta ja no era possible en democràcies com la nostra. Com a representant de més d’un centenar d’organitzacions no és la meva funció posicionar-me políticament, però com a entitats socials sí que és la nostra obligació rebutjar i alçar la veu davant la vulneració de drets fonamentals.