tu i jo som tres

Por del lleó, però és de drap

1
Es llegeix en minuts

De manera intermitent, Antena 3 TV ens va col·locant capítols d'Hipnotízame, exercici en la línia de l'entreteniment blanc de la casa. L'hipnotitzador Jeff Toussaint, amb el seu suposat poder mental, va provocant a criatures famoses al·lucinacions sobre la marxa.

Aquesta és la clau per enganxar-nos: veure Chenoa desesperada perquè creu que està despullada davant nostre, i es tapa amb les cortines absolutament avergonyida; o l'actor Adrián Lastra en banyador, imaginant-se que és en una platja del Carib i en realitat està submergit en una banyera a zero graus. O sigui, una combinació d'hipnosi i espectacle. La participació de Sílvia Abril, per exemple, en aquesta ocasió parlant en xinès mandarí, perquè Toussaint li ha esborrat del cervell l'espanyol i el català, ha sigut fonamental. La Sílvia s'ha consolidat com una actriu còmica de primera classe, molt efectiva, molt divertida, i proporciona el punt just de xou al programa.

Notícies relacionades

De totes les al·lucinacions que l'hipnotitzador va anar dispensant, ha sigut molt interessant la que li va incrustar a Mario Vaquerizo. El va adormir, el va ficar en una gàbia, i quan es va despertar estava amb un lleó enorme, acollonant. Vaquerizo estava aterrit. Cridava com un esperitat. Es pensava que era un lleó de veritat, quan es tractava d'un lleó de drap. ¡Ah! És interessant aquesta representació de la por a una cosa falsa. La inducció hipnòtica encaminada a provocar pànic imaginari no és només patrimoni dels hipnotistes de l'espectacle. La tele, i els seus habitants, són un instrument ideal per produir hipnosis col·lectives. Segons com es manipula la informació et poden induir a l'eufòria més colossal, o al terror més esglaiador. I en els dos casos ser tot fals, com el lleó de drap de Mario.

OTEGI A TV-3. - Mereix una anàlisi àmplia el nou programa de debat de TV-3 Preguntes freqüents. Avui només una pinzellada. El presentador Ricard Ustrell té finor, és sobri, coneix l'art de la ironia, i sembla que sap mantenir la distància, sense enfangar-se. El seu convidat estrella va ser Arnaldo Otegi, que pel que sembla també serà estrella a la Diada. Va dir que sentia enveja sana pel procés. Es va desfer en lloances. A Albert Rivera, en canvi, li va llançar aquesta perdigonada: «D'aquí poc, l'únic Rivera que serà referent a l'Estat espanyol serà Kiko, el fill de la Pantoja». Seguirem informant.