Al contraatac

El cor de la ciutat

Davant la por i la barbàrie necessitàvem reafirmar els nostres valors cívics i la ciutat es va bolcar en una onada de solidaritat i afecte emocionants

2
Es llegeix en minuts
olerin39789625 barcelona 24 08 2027    barcelona   ambiente en la rambla  u170825173523

olerin39789625 barcelona 24 08 2027 barcelona ambiente en la rambla u170825173523

Tots sabem i acceptem que les nostres ciutats són vulnerables i que la nostra llibertat n’és el preu.

Tots sabem que els terroristes ens van sorprendre i que gràcies a la seva beneïda falta de destresa a Alcanar, amb l’explosió del butà a la seva cara, i a l’accident d’una furgoneta que anava a Cambrils per atemptar la cosa no va ser tan mortífera com volien aquests malànimes.

Tots sabem que els Mossos van actuar més que bé després de l’atemptat, desarticulant en temps rècord la cèl·lula gihadista i comunicant-se amb la població i la premsa de manera impecable.

Perquè davant la por i la barbàrie necessitàvem reafirmar els nostres valors cívics i la ciutat es va bolcar en si mateixa en una onada de solidaritat i afecte emocionants. Taxistes, restauradors, hotelers, vianants, sanitaris, policies… Des del primer moment, tots van aparcar els seus egoismes i petites batalles quotidianes per ser generosos i abraçar units la ciutat.

Les úniques medecines eficaces

L’empatia, l’ajuda i l’amor són les úniques medecines eficaces que tots podem administrar i, potser per això, aquests dies ens ha dolgut, afligit o indignat més d’un comentari, tertúlia, acte, tuit o retret verinós que ara no ens podem permetre. No és l’hora dels retrets més o menys interessats. No és l’hora de la propaganda. Ni és l’hora de l’odi o del racisme. Segueix existint dolor. Especialment per a les famílies i amics de les víctimes, que a més ens mostren el costat més vulnerable, pur i bell de l’ésser humà, com van fer a Rubí els pares del Xavi, plorant abraçats a l’imam de la localitat.

La nostra consciència col·lectiva com a ciutat està impactada. Sentim orgull i dolor. De manera que encara que sigui un tòpic, recordem qüestions bàsiques que, sobrepassant el politiqueig i el tacticisme electoral, serviran per ajudar-nos a nosaltres, els ciutadans corrents. 

Els nostres valors de civilització estan sota amenaça, de manera que, per conservar-los, els devem apreciar i defensar

Davant un terrorisme global que opera des de diferents països, les policies europees han d’estar a l’Europol i compartir informació. Totes.

Prenguem consciència d’una vegada que els nostres valors de civilització estan sota amenaça, de manera que, per conservar-los, els hem d’apreciar i defensar. 

Notícies relacionades

Que la manipulació informativa, la utilització política, la ràbia, l'enveja, la impostura, la intolerància, la falta d'empatia o el racisme, no ajuden sinó que alimenten el foc de l'odi.

Els assassins en tenen prou amb una furgoneta i uns ganivets per al terror. Però nosaltres hauríem de tenir-nos els uns als altres. Som Barcelona. La gent, quan se la necessita, batega com un sol cor, bombant per totes les seves artèries. Com dissabte. Com el divendres posterior al dijous fatídic. Com sempre.