Anàlisi

Sobre una suposada conquista de Barcelona

L'últim vídeo d'Estat Islàmic incorre en l'error de considerar que la Inquisició va condemnar a mort jueus i musulmans

2
Es llegeix en minuts

Estat Islàmic amenaça amb més atemptats a Espanya / periodico

Ahir es va produir la novetat que el mal anomenat Estat Islàmic va emetre un vídeo de gairebé tres minuts dirigit als barcelonins. Sota el títol de 'La conquista de Barcelona' varen parlar en castellà dos membres d’aquest grup terrorista, vestits amb roba militar, l’un a cara descoberta i amb un físic peculiar i l’altre amb un passamuntanyes que només permetia veure-li els ulls. El primer tenia una dicció força clara i el segon es feia entendre amb dificultat.

Agomboiats amb cançons i marxes bèl·liques en llengua francesa i d’una veu en 'off' en àrab que amenaça de no deixar-nos tranquils si Espanya no surt de la coalició internacional liderada pels EUA i que lluita a territori siri i iraquià, els dos terroristes es van presentar com a “soldats de l’Estat Islàmic” i sota els noms d’Abú Lais al Qurtubí, és a dir, el de Còrdova, i d’Abú Salman al Andalusí, sense que cap dels dos tinguessin accent andalús. El primer va dir que si els seus possibles seguidors no podien traslladar-se a territori de l’ Estat Islàmic, havien de practicar el gihad on fos perquè aquest no té fronteres. Així, afegia, “Déu estarà complagut per vosaltres”.

Crida l’atenció que quan parla de l’anada cap a Orient utilitzi la paraula 'hijra', que traduïm per 'hègira' i que tradicionalment s’ha donat a l’ emigració de Mahoma i dels seus primers seguidors, l’any 622, des de la Meca cap a Yathrib, la ciutat que ara coneixem per Medina. Allà va néixer el primer govern islàmic encapçalat pel Profeta i els quatre primers califes de l’islam.

Tot seguit amenaça els cristians espanyols demanant que no oblidin la sang dels musulmans vessada per la 'Inquisación' ('sic', per Inquisició) espanyola, afegint que venjarien les matances actuals i exigint que es deixés la guerra contra el seu Estat.

Vídeo de pitjor factura

Notícies relacionades

És curiosa l’errònia creença que la Inquisició va condemnar a mort jueus i musulmans perquè aquest terrible i llavors anomenat Sant Tribunal contra l’Herètica Pravitat només podia actuar contra els considerats mals cristians i no contra els fidels d’altres religions. És ben cert que moltes de les seves víctimes havien estat batejades per força i tingudes per catòliques en endavant. També és ben cert que la seva gran majoria no havien estat instruïts en la nova fe imposada i en desconeixien la seva pràctica, dogmes i ritus. Un bon exemple pot ser el de Nofre Cudeydel, d’antic nom islàmic Azmet que, en ser requerit pel Tribunal, l’any 1590, sobre les oracions cristianes que coneixia, s’afanyà a recitar-les tot asseient-se sobre els seus talons. ¡Ni tan sols sabia que aquella positura significava 'per se' una actitud islàmica!

Tornant al vídeo en qüestió, de factura molt inferior a altres anteriors, sobta que els terroristes, que hi publiquen fotografies de Felip VI i de diversos polítics del moment, no incloguin la del rei negociant la compravenda d’armes amb membres de la monarquia saudita amb qui diuen que Espanya té una gran amistat.