EN PRIMERA PERSONA

Si no respectes les meves tetes, la teva revolució no m'interessa

El mercat està dominat per homes, des de les fàbriques fins als teixits, passant pel disseny de les grans marques, i de les petites també

3
Es llegeix en minuts
mroca35698619 gente  belleza pillow bra producto161007210424

mroca35698619 gente belleza pillow bra producto161007210424

Resulta que jo vaig a una botiga a comprar-me un sostenidor. A la botiga hi ha uns cent i escaig models... Però només dos models, dos, de sostenidor sense farciment i sense ‘push up’. El ‘push up’ és un invent  que centra, ajunta i augmenta  

el pit per guanyar per efecte òptic una talla. Només dos sostenidors entre cent feien honor al seu nom i subjectaven. Els altres no estaven pensats per realçar l’escot. I en tota la botiga només tres models de sostenidors, tres entre cent i escaig, eren de la talla cent. Un d’ells, atenció, tenia a més farciment i push up. És a dir, a algun geni se li ha acudit que si tens la talla cent encara vols que sembli que tens una cent cinc.

    El contorn mitjà de pit de l’espanyola major de 30 anys està entre 95 i 100 centímetres segons nombrosos estudis. Però la botiga havia decidit que la dona mitjana espanyola li interessava zero i menys. També havia decidit que tota dona espanyola vol aparentar més pit del que té i està disposada, per a tan noble causa, a caminar incòmoda tot el punyeter dia. I, sobretot, està disposada a arriscar la seva salut. Perquè l’ús d’un sostenidor push up provoca desplaçament del teixit mamari, i pot causar un xoc limfàtic tòxic al comprimir el pit i l’aixella.

    Ja de passada, és gairebé impossible trobar biquinis sense farciment, perquè es veu que la indústria cotillaire creu que a mi m’encanta sortir del mar o la piscina amb un litre d’aigua en cada teta, i que per descomptat no tinc cap interès a nedar còmoda.

    M’indigno quan vaig a uns grans magatzems i veig que hi ha sostenidors i biquinis per a nenes, ¡per a nenes!, amb farciment. Que no puc comprar a la meva filla de 13 anys un sostenidor o biquini sense farciment, perquè no els trobo. I que si teclejo «sostenidor per a nenes» a Goo-

gle em surt la bestiesa de… Aproximadament 896.000 resultats. ¿Una incitació a la pedofília?

     Les mamelludes ens queixem  que no trobem sostenidors per sobre de la talla cent. Les de teta petita, que no troben sostenidors que no els apugin les tetes fins al coll o no portin dos coixinets cosits. Per no parlar que no entenem que hi hagi sostenidors ¡esportius! amb farciment. ¿Hola? 

    L’hi comento a un amic que em diu que això no és tema seriós per a un article, que hi ha temes més importants. Li responc que si a ell l’obliguessin a anar per la vida amb uns calçotets amb cèrcols, farciment i puntes no opinaria així. Que si l’obliguessin que li fessin mal els ous cada dia perquè se li clava el cèrcol de filferro, que si l’obliguessin a arriscar-se a patir un encetament al seu aparell genital per culpa de les puntes, que si l’obliguessin, per collons, a posar en joc la salut dels seus, segur que es queixava molt més que jo.

El que és personal és polític

Em resulta molt clarificador descobrir que el mercat està dominat per homes, des de les fàbriques fins als teixits, passant pels fabricants d’elàstics i el disseny de les grans marques, i de les petites també. I que correlativament aquest domini es correspon amb el cansament que senten les consumidores davant un mercat dominat per la mirada masculina.

Notícies relacionades

    I això que a vostès els sembla una tonteria, a mi no m’ho sembla. Perquè el que és personal és polític. Recordo aquesta frase d’Emma Goldman: «Si no puc ballar, la teva revolució no m’interessa». Doncs si no puc estar còmoda amb les meves tetes, la teva opinió m’interessa menys encara. 

    P. S.: Dedicat amb amor  a les cotillaires del petit comerç de tota la vida que encara venen sostenidors de talla cent. .

Temes:

Dones