Barcelona, ciutat de vacances

Si volen esports de risc, quedin-se a la ciutat aquest estiu

1
Es llegeix en minuts
Marxa de taxistes a l’autovia de Castelldefels.

Marxa de taxistes a l’autovia de Castelldefels. / FIRMA DE FOTO

Ja poden riure del barranquisme, del pònting, dels safaris per terres salvatges o de la Route 66. Si volen esports de risc a les vacances que molts tenen la fortuna d'haver començat ja, no ho dubtin, Barcelona és el seu destí. La capital ha sigut aquests dies l'epicentre de diversos terratrèmols simultanis, encara que, això sí, de diferent intensitat: taxi, metro, aeroport, Bicing, Renfe, obres a la Ronda de Dalt... 

L'emoció està garantida a la capital catalana. De la mateixa manera que els turistes previsors porten sempre a sobre el plànol de la ciutat, no estaria de més tenir sempre a mà un calendari de les mobilitzacions, protestes, vagues, semivagues i punyeteres obres de què Barcelona està sent objecte. Per exemple, ¿algú sabria dir de memòria quan i on està de vaga el Bicing?

I això sense explicar la dificultat que suposa per a qualsevol barceloní normal desplaçar-se per uns carrers plens de guiris, molts dels quals donen un exemple continu d'incivisme i falta de respecte per la ciutat per la qual campen. Per exemple, ¿han intentat pujar a un autobús pròxim a la platja respectant una cua entre hordes de turistes socarrimats? El que deia: adrenalina i aventura a dojo. 

Ruta aventurera

Els companys del metro ja s'han cansat del Dragon Khan i s'han retirat del festival barceloní. Però, tranquils. Això no s'ha acabat, ni de bon tros. I, com faria un guia turístic, em permeto recomanar una fantàstica ruta aventurera. Al matí, pugin a Rodalies sense presses (resultaria inútil fer-ho a correcuita) i baixin a l'estació de la T-2, la terminal vella de l'aeroport. Des d'allà, a la llançadora fins a la T-1 per contemplar les cues de seguretat i els laments dels viatgers que han perdut el vol. Millor dia, el pròxim 4 d'agost, quan començarà la vaga de debò, no l'encoberta.

Notícies relacionades

I, ja de nit, tornin a la ciutat per quedar-se una estona encalladets a les obres de cobertura de la Ronda de Dalt. De matinada, res millor que un 'botellon' a la platja de la Barceloneta. ¿Qui vol destins exòtics tenint Barcelona?