El dia que va trucar Pujol

1
Es llegeix en minuts
jjubierre450695 pujol crcel modelo170427131936

jjubierre450695 pujol crcel modelo170427131936

Dilluns, 16 d'abril del 2013. Aquest dia vaig publicar un reportatge amb el títol 'Les octavilles de Pujol' Pujolen què per primera vegada sortia a la llum la sentència que va emetre el consell de guerra sumaríssim que el va jutjar el juny del 1960. En la informació incloïa altres documents com els expedients d'ingrés carcerari i fins i tot una carta escrita pel polític en què li demanava al director de la presó de Saragossa que el deixés donar sang. La notícia estava il·lustrada amb la reproducció d'alguns d'aquests documents i una imatge de Pujol amb el seu fill gran, llavors un nen, a les portes de la presó. A mig matí vaig rebre la trucada d'una companya del diari per dir-me que Jordi Pujol volia parlar amb mi. Mira, vaig pensar, l'expresident ha llegit el reportatge i vol comentar-lo. Jo no tenia cap relació amb ell i mai havia format part dels seus periodistes cortesans. Vaig apuntar el número de telèfon i el vaig trucar. 

–Hola, m'han dit que l'expresident volia parlar amb mi. Soc Neus Tomàs, d'EL PERIÓDICO.

–L'expresident, no. És Jordi Pujol. Ara l'hi passo.

Notícies relacionades

Em va sorprendre el to aspre de la senyora i encara vaig al·lucinar més quan vaig sentir la veu de qui jo pensava que era l'expresident. Quan va començar a parlar me'n vaig adonar. ¡Era Pujol júnior! Es queixava que la foto en què apareixia amb el seu pare no era del dia que aquest va sortir de la presó. Era del dia de Reis del 1961. Estava molt cabrejat perquè el peu de foto era incorrecte. 

He de confessar que a mesura que l'escoltava no m'ho podia creure. Jordi Pujol Ferrusola, el meu interlocutor telefònic i amb qui no havia parlat mai fins a aquell dia (de fet, no l'he vist en la meva vida) feia un any que apareixia en aquest diari per les seves suposades anades i vingudes d'Andorra amb bosses d'escombraries plenes de feixos de bitllets de 500 euros. La seva exparella Victoria Álvarez ja era famosa per haver detallat la seva relació. Sabíem fins i tot que el primogènit de l'expresiden “era bo al llit” perquè l'hi va explicar a Alicia Sánchez- Camacho. Però Pujol Ferrusola mai, mai va trucar per desmentir que fos un evasor fiscal ni queixar-se que Vicky airegés la seva intimitat. Es va cabrejar per una foto a la presó de Torrero. Ell va dormir ahir a la de Zuera, també a Saragossa.