LA CLAU

"Abogadooo, abogadooo"

En els múltiples judicis mediàtics dels últims temps, hi ha juristes que copen l''star system' de les togues

1
Es llegeix en minuts
masulled

masulled

És molt probable que la meva fascinació per la sèrie 'The Good Wife' –i ara per 'The Good Fight'– em condicioni a l’hora de valorar com actuen determinats fiscals i advocats. Un enlluernament que no ha fet res més que augmentar gràcies al reguitzell de judicis de les últimes setmanes. He de confessar el meu embadaliment per dos dels protagonistes que ja formen part de l’star system de les togues. 

Un és Emilio Sánchez-Ulled, a qui s’ha batejat com 'el Messi' de la fiscalia. Una de les seves intervencions estel·lars va ser quan en la vista del 'cas Palau', Fèlix Millet va reconèixer que «cobrava de molts llocs». La resposta de Sánchez-Ulled, sense immutar-se, però amb un sarcasme envejable, va ser: «Ja me n’he adonat». 'Touché'.  

Com va descriure el company Rafa Julve en una de les seves cròniques, aquest fiscal va castigar Artur Mas durant el judici pel 9-N com no ho havia fet cap rival polític. I sí, ho va fer gairebé sense immutar-se i sense ni un sol escarafall.  

Segur de tot

Notícies relacionades

L’altre professional que em té abduïda és Cristóbal Martell. No puc evitar-ho, és veure’l i recordar l’«abogadooo» de Robert De Niro (i també la gran paròdia d’Andreu Buenafuente). És impossible que ningú estigui sempre tan segur de tot, però ell ho aparenta. Fins i tot fuma amb tant de senyoriu que fa dubtar que donar-se al tabac sigui dolent. Un dia és a l’Audiència Nacional acompanyant un Pujol i l’endemà encens la tele i te’l trobes de superadvocat de Ferrovial en el cas 3%. La seva cara és d’aquelles que et sonen perquè ha participat en el judici a la Gürtel, com a lletrat de l’extresorer Álvaro Puerta; a Nóos, contractat per l’extresorer del famós institut; o defensant Messi i Neymar, i el veurem en el del cas Mercuri contractat per l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos. Sap pel que calla i cobra (m’imagino que no poc) per la seva experi­ència. 

En un dels episodis de 'The ­Good Wife' la fiscal li pregunta a l’ad­vocada protagonista: «¿Què fas quan tot s’ha acabat?». I Alicia Florrick li respon: «Tornar a començar». Igual que Sánchez-Ulled i Martell.