Davant el Dia Internacional de la Dona

Por al feminisme

Ens volen com objectes, bonics i molt consumidors

2
Es llegeix en minuts
jcortadellas12686624  l hospitalet de llobregat 24 03 2010 sociedad con160308114246

jcortadellas12686624 l hospitalet de llobregat 24 03 2010 sociedad con160308114246

Pensin en aquelles marques que es promocionen amb un llacet rosa. Per la prevenció del càncer de mama. Solen ser marques que inclouen components cancerígens en els seus productes. La majoria de les compreses i tampons, per exemple, inclouen: dioxina i raió. Compreses i tampons, millor sense perfum i sense blanquejar. I dels desodorants ni en parlem. Gairebé tots usen compostos d’alumini i parabens. A més a més, els diners que destinen aquestes marques  a investigació són substancialment menys dels que inverteixen en la campanya de màrqueting. I, per últim, a Espanya tenim la gran sort de comptar amb Seguretat Social, i estem en risc de perdre-la. Seria molt més efectiu recolzar la marea blanca que posar-se un llacet rosa.

¿Per què aquestes marques destinades a públic femení  no són una mica més coherents i se sumen a la campanya #NiUnaMenys, per exemple? ¿Per què les marques destinades a públic femení no volen ser feministes? Doncs perquè moltes són masclistes. I ens volen dones objecte. Objectes bells i que consumeixin molt per ser més bells. O perquè tenen por. El feminisme fa por.

MASCLISME I PREPOTÈNCIA

A ningú se li acut pensar que l’antiracisme és atac a la raça blanca. Però feminisme segueix considerant-se atac al gènere masculí. Però feminisme no és el contrari de masclisme. Masclisme és una actitud des de la prepotència, que creu en la diferència. Feminisme és un moviment social que proposa la igualtat. Perquè en tres quartes parts del món només pel fet de ser dona… et poden vendre. Et poden extirpar el clítoris. Et poden casar  contra la teva voluntat. Et poden apallissar amb un fuet si et violen. El teu marit o els teus germans estan autoritzats a matar-te si et violen.

I a Espanya només pel fet de ser dona… cobres el 34% menys del que cobraria el teu company home. Estàs exposada a més agressions. Una dona és violada cada vuit hores. Però amb prou feines es denuncia una de cada 20 violacions. I la teva parella et pot agredir. La realitat és que  a Espanya una de cada quatre dones ha patit una agressió sexual. En una enquesta entre alumnes de secundària un alarmant 35% va dir que no volia una parella que guanyés més que ells. Cap noia va afirmar el mateix. Cap dona necessita sentir-se superior a la seva parella home. El masclisme ha fet que molts homes necessitin sentir-se superiors a la seva parella dona. I que quan veuen amenaçada aquesta superioritat, l’agredeixin. 

Notícies relacionades

Cinc dones han sigut assassinades en quatre dies, 21 des que va començar l’any. Però sembla que l’aturada general del 8 de març només ens importa  a algunes dones. Amb propostes d’aturades que no molestin la patronal i amb els sindicats majoritaris desentenent-se de l’assumpte. No obstant la igualtat ens beneficiaria a tots. 

«Una igualtat de drets fa que homes i dones puguem complir els nostres desitjos i acostar-nos al que ha de ser la verdadera meta de la nostra vida: ser feliços i fer feliços els altres». Ho va dir Obama