2
Es llegeix en minuts

Quan era petit m'encantava jugar a videojocs. A finals dels 70 i principis dels 80 no en tenia a casa, sinó que havia d'anar a buscar-los als salons recreatius o al bar més pròxim. La majoria de vegades no hi jugava, ja que no tenia monedes per fer-ho, però sí que feia una cosa que considerava molt important per a les meves futures partides i era mirar com jugaven els que en sabien. Era incòmode si hi havia molta gent i molest quan el jugador fumava, però encara recordo partides mítiques amb puntuacions molt altes a l'Asteroids, Galaxian o Pacman. No em podia creure l'habilitat d'aquells nois i intentava recordar els moviments que feien els que per a mi eren uns herois.

El que fèiem aleshores és la llavor del que passa aquests dies a Barcelona però amplificat per 100 milions, que són els jugadors del videojoc League of Legends (LoL) a tot el món.

Acció i estratègia

Hi ha dos tipus de públic en un esdeveniment com aquest. Primer hi ha els que contemplen una partida de League of Legends per aprendre dels que més en saben ja que valoren l'habilitat admirable d'aquests jugadors. I després hi ha el 20 o 30% dels espectadors que no juguen a aquest joc sinó que els encanta l'espectacle tal com és: immens, ple de veus de locutors, llums, música, acció i estratègia. Per cert, que l'edat mitjana dels jugadors del League of Legends és de 22 anys i encara que l'edat mitjana dels professionals està pujant, és difícil trobar-ne de 27 o més.

Notícies relacionades

Però, ¿per què aquest videojoc és tan popular i exitós? Sergi Mesonero és cofundador de la Liga de Videojuegos Profesional, l'empresa que es dedica a presentar en castellà aquest All-Star Barcelona i que fa uns quants anys que organitza competicions a Espanya i on line de jocs com el FIFA, Clash Royale o Call of Duty, entre molts altres. Ell creu que League of Legends ha aconseguit diverses fites, però el més important és que «és un videojoc fàcil de jugar però molt difícil de dominar». Això m'ha fet pensar en el joc d'escacs perquè també compleix aquests requisits, però al contrari del que passa en aquest tauler on la posició de les peces a l'inici sempre és la mateixa, en una partida al LoL no passa igual. Un dels moments que més em sorprenen d'una de League of Legends és precisament el temps en què cadascun dels integrants de l'equip n'escull un entre els més de cent personatges amb l'elecció d'una de les quatre habilitats possibles, cosa que ja fa tornar boja l'audiència que comença a anticipar què és el que podrà passar en aquells pròxims minuts.

Fa poc, Mediapro va entrar en el món dels esports electrònics acompanyat de la Liga de Videojuegos Profesional, i tot sembla indicar que acceleraran la possibilitat de veure tot això per televisió. I és que en el fons, encara que aquest món sigui molt difícil de fer anar, tots els videojocs d'aquest univers dels esports electrònics tenen un botó que canvia el mode normal de joc en mode espectador i que et fa adonar de la potència audiovisual i de masses de l'espectacle.