Editorials

Barcelona, capital dels videojocs

1
Es llegeix en minuts
cjane35812677 barcelona 06 10 2016 feria  barcelona games world en la fira161006184657

cjane35812677 barcelona 06 10 2016 feria barcelona games world en la fira161006184657 / ALBERT BERTRAN

Fins diumenge que ve, Barcelona serà la capital dels videojocs amb la celebració de la Barcelona Games World, la gran fira dels videojocs, en què més de 150 expositors mostraran les novetats d'aquesta indústria en alça. La fira, que va arrencar ahir amb una jornada només dedicada a professionals, té com a objectiu potenciar la indústria, una de les més florents i amb capacitat d'expansió del sector de la cultura i l'entreteniment. Un tren al qual Barcelona vol pujar. Per això la importància d'una fira d'aquestes característiques, en què es posen en contacte desenvolupadors, grans empreses, inversors internacionals i consumidors.

La dels videojocs fa temps que va deixar de ser una veta de mercat destinada als més joves. Amb múltiples formats i finestres de distribució, des de les consoles fins a les aplicacions per a mòbils, els consumidors a tot el món no deixen de créixer i costa veure al sector un límit a la seva capacitat d'expansió. Dins del mercat espanyol, Catalunya està ben posicionada (concentra al voltant del 40% de la indústria), i és a partir d'aquesta base que Barcelona vol créixer per atraure inversors internacionals, creadors i desenvolupadors amb l'objectiu de convertir-se en un pol d'atracció i de desenvolupament industrial.

Notícies relacionades

Per aquest motiu, fires com la d'aquest cap de setmana són molt importants, tant per ajudar la indústria local com per consolidar la imatge global de Barcelona com a aspirant a convertir-se en capital dels videojocs. Als atractius habituals que Barcelona ofereix a les empreses (localització, comunicacions, qualitat de vida...), s'hi ha d'afegir una sèrie de polítiques que incentivin els professionals del sector a instal·lar-se a la ciutat (ajuda a start ups i creadors, implicació de les administracions, promoció i facilitats per a la instal·lació d'incubadores de videojocs...).

La fira no només ofereix incentius a les empreses. Des del punt de vista del consumidor, la Barcelona Games World també és un festí, amb desenes de títols nous i l'oportunitat de provar-los in situ a les instal·lacions de la Fira de Barcelona. Els estands de Sony, Nintendo i Microsoft-Xbox concentren a priori l'interès dels aficionats per un entreteniment que fa temps que és un assumpte molt seriós.