CARTA Als CANDIDATS

Votaré amb una pinça al nas

¿Quina credibilitat poden tenir uns comicis amb unes garanties que depenen del mateix ministre il·luminat de la guerra bruta?

2
Es llegeix en minuts
 

  / EFE / VÍCTOR LERENA

Senyors candidats, un cop més ens convoquen a les urnes perquè l’última vegada van ser incapaços de posar-se d’acord. Només per això ja s’haurien d’haver retirat per inútils. L’esperança que ara ho facin millor és escassa, per no dir nul·la, ja que si la seva oferta és la de llavors res fa pensar que la resposta dels ciutadans hagi de ser diferent. Només alguna variable aliena als seus programes (per exemple, un presumible augment de l’abstenció per tedi i falta de motivació) pot influir en un resultat diferent amb què eventualment puguin jugar les seves cartes des de posicions de força diferents. Però per descomptat no serà per mèrits propis ni per haver fet una campanya millor o per haver intentat corregir les seves propostes. Ningú ha cedit ni un pam i el tots contra tots no fa presagiar cap altra cosa que tres quarts dels mateix.

I malgrat tot jo votaré, amb una pinça al nas, però votaré. Estem cansats de tanta presa de pèl, però tampoc penso regalar el meu vot a qualsevol indesitjable, ja que és l’única engruna que ens queda per seguir creient que decidim alguna cosa. I com a català, hem hagut d’aguantar els vostres discursos plens d’odi amb l’objectiu d’esgarrapar els vots de ciutadans profundament desinformats, convertits en còmplices del vostre gastat espanyolisme. Som l’espantall que sacsegeu quan no sabeu què dir perquè no teniu res a oferir davant els verdaders problemes d’aquest país, Europa i el malmès veïnatge universal. Ressonen els tòpics, les falses promeses, el ball en l’ambigüitat jugant a un tacticisme vergonyós i previsible, fent teatre barat i ostentant mediocritat intel·lectual.

Notícies relacionades

I mentre escric això, que ja per si mateix fa pudor, esclata un nou escàndol, l’enèsim, sense que ningú dimiteixi. Em sembla repugnant que el partit d’aquest Govern en funcions es presenti al 26-J com si res i, el que és pitjor, amb possibilitats de ser el més votat. ¿Quina credibilitat poden tenir uns comicis amb unes garanties que depenen del mateix ministre il·luminat de la guerra bruta? ¿Com és possible que la ciutadania i els altres partits no ens rebel·lem contra aquest menyspreu a la democràcia i a la intel·ligència, desterrant el podrit PP del mapa polític, exigint-ne la il·legalització i portant-lo a judici? ¿Què més ha de passar?

Per sentit comú, per dignitat, per haver estafat ingents quantitats de diners als ciutadans, per la guerra bruta contra Catalunya i la seva guerra a la cultura, educació i salut, pel seu menyspreu al medi ambient i, en definitiva, per ser franquistes, aquest diumenge, com sempre, el PP no rebrà el meu vot. Però aquest no és motiu perquè altres pensin que són millors. El PSOE podria apuntar-se bona part de les males accions citades, i la traïció als seus principis allà i aquí a Catalunya. Tampoc em crec una paraula de C’s. Em queda Units Podem, però la seva marxa enrere amb el referèndum buscant vots unionistes també em fa tirar enrere molt a desgrat meu. Així doncs, només puc votar partits que defensen clarament el dret a decidir que, pel que veiem, només es defensa des de Catalunya. Trist.