CARTA ALS CANDIDATS

20 mesures urgents per a la ciutadania

Enviem un missatge clar: no podem resignar-nos, s'ha de votar

2
Es llegeix en minuts
 

  / DANNY CAMINAL

Estem a dues setmanes de les eleccions generals, després del fiasco que de les negociacions per formar govern després de les del 20-D. Per això hem d’enviar un missatge clar a la ciutadania: no podem resignar-nos, s’ha de votar, s’ha de convertir aquell fiasco en una nova oportunitat per canviar les coses.

    UGT i CCOO volen ser actors decisius a l’hora de desenvolupar les lleis que ens permetin sortir d’aquesta situació en què estem immersos, provocades per unes polítiques equivocades d’austeritat que no han fet més que empobrir els ciutadans: tenim més deute i no aconseguim millorar el nostre dèficit, mentre un de cada cinc espanyols està en atur, quan la meitat dels desocupats no tenen cap prestació, amb la meitat dels joves sense feina, quan nou de deu contractes són temporals.

    Per això, UGT i CCOO hem posat en comú el document 20 actuacions urgents pel progrés i el benestar social, que hem presentat als partits polítics, perquè defineixin de manera clara si estan d’acord amb aquestes mesures i es comprometen a portar-les a terme en cas de poder exercir tasques de govern, de manera directa o indirecta.

    La nostra declaració té un sentit molt social, en el qual la creació d’ocupació i la posada en marxa d’un pla de xoc per impulsar el mercat laboral se situen com l’objectiu número u. D’aquest es deriven altres assumptes primordials, com la lluita contra la precarietat laboral, la derogació de les dues reformes laborals i una aposta per recuperar la causalitat en la contractació, sense oblidar canviar l’austeritat pel creixement i enfortir la despesa social, a la vegada que fem una defensa de l’educació i demanem ampliar la despesa en sanitat, mitjançant una reforma de la política fiscal en el sentit d’augmentar ingressos i fer-la més progressiva.

    A més a més, proposem als partits la necessitat de recuperar el poder adquisitiu dels salaris, apujar el salari mínim interprofessional (SMI), potenciar les polítiques actives d’ocupació, i ampliar el sistema de protecció per desocupació, flexibilitzant els criteris d’accés a plans com el Prepara i el PAE, i creant una nova prestació d’ingressos mínims, en línia amb la iniciativa legislativa popular (ILP) registrada recentment a les Corts. També planegem la necessitat de protegir el sistema de pensions, reactivar el Pacte de Toledo i derogar l’última reforma de 2013.

Notícies relacionades

    La declaració conjunta d’UGT i CCOO també planteja derogar la LOMCE, garantir la igualtat de tracte i no discriminació, reforçar la prevenció de riscos laborals, acabar amb els desnonaments i la pobresa energètica, establir un sistema públic de serveis socials, assegurar l’aplicació de la llei de dependència, desenvolupar un Pla Estratègic per a la Indústria, derogar la coneguda com a llei mordassa i l’article 315.3 del Codi Penal, complir amb el dret d’asil i el respecte als drets fonamentals dels migrants i la transparència en els tractats de lliure comerç.

    En definitiva, 20 mesures que són un bon punt d’inici per treballar pel progrés i el benestar social.