2
Es llegeix en minuts

Tenim una societat en la qual tots ens sentim preparats per opinar sobre tot. No obstant, és necessari tenir una mínima formació sobre aquells temes dels quals volem parlar, tant si és a favor com en contra. Certament, la prostitució és un d'aquests temes que sempre està candent, sempre crea titulars i desencadena gran quantitat de clics, tuits i likes a les xarxes socials, tan apreciades per la seva rapidesa com aventurades per la seva falta de veracitat. Un assumpte calentet com aquest provoca que moltes persones que no sortirien mai a la palestra per mèrits propis, ho facin parlant com a suposades expertes en prostitució.

No obstant, qui en sap realment sobre aquest tema, tan freqüentat per persones alienes, són les treballadores sexuals. Les úniques que tenen dret a expressar una opinió que estableixi càtedra són les dones i homes, cis (amb una identitat conforme al gènere del seu sexe biològic) i transgènere, que cada dia es deixen la pell en una feina que els ajuda a tirar endavant amb l'estigma que fabriquen els que viuen d'un sou públic.

És hora de fer saber a la ciutadania que, lluny d'estar fora de la societat i de la llei, les prostitutes exigeixen i lluiten pels mateixos drets que disfruten els que, sistemàticament i per prejudicis morals, els hi neguen. Resulta aberrant que, en ple segle XXI, centenars de milers de dones estiguin reclamant drets socials, laborals i polítics perquè els legisladors no són competents a l'hora d'elaborar ordenances i lleis que estiguin a l'altura de la societat actual. Ahir llegíem en aquestes mateixes pàgines que la FAVB es proclama a favor de multar el client de la treballadora sexual, com si això no anés en contra dels interessos de les dones que exerceixen el treball sexual. ¿Que potser multar el client d'un comerç no atempta clarament contra els drets de l'empresari? Doncs en aquest cas, l'empresària és la treballadora sexual, ja que les prostitutes que exerceixen de forma lliure i voluntària, ho fan majoritàriament de manera autònoma.

Les declaracions de la FAVB han sigut desafortunades, més encara quan als col·lectius pro drets de les treballadores sexuals ens consta que en el seu propi si hi ha una gran diversitat d'opinions. Tampoc és nou ni excepcional que la FAVB assisteixi a actes i concentracions a favor dels nostres drets. Així doncs, entenem que a algú, potser, se li'n va anar la mà o la llengua.

Perquè sí, perquè tothom se sent capacitat per opinar sobre la prostitució. Tant si se sap de què es parla com si no, es diuen barbaritats com que el 99% de dones són obligades al treball sexual -ningú sap d'on han tret el percentatge- o que 500.000 dones exerceixen la prostitució a Espanya.

Notícies relacionades

Si els periodistes arribessin a preguntar a aquests col·lectius d'on treuen les dades que tenen a les mans podríem veure amb quina facilitat s'ensorra el seu castell de mentides.

I és que, fins que no es normalitzi la meva feina, no seré una ciutadana de ple dret i tothom s'atrevirà a opinar per mi.