LA CLAU

Una campanya per als ciutadans

Amb el debat entre els candidats i els nostres lectors, EL PERIÓDICO aspira que la del 20-D sigui una campanya per als ciutadans, no dels polítics

1
Es llegeix en minuts

En temps de bonança econòmica i ingenuïtat democràtica, les campanyes electorals eren promeses subhastades al millor postor. La crisi i l'experiència ens van revelar el doble engany: els postors només érem rics en deutes, i a sobre ens deixàvem enredar per impostors amb compromisos fatus. Les mentides, quan són consentides, fins i tot semblen veritats. Però tard o d'hora la crua realitat ens despulla. Fi de la innocència. A la vista del respectable hi ha la rovellada tramoia de la política, comença la funció del 20-D amb un elenc variat: velles estrelles de l'escena, galants que s'estrenen i joves promeses àvides de protagonisme. Prometedora representació si no fos perquè el públic ja no és tan pròdig en l'aplaudiment. No n'hi ha prou de tenir taules, declamar amb veu de baríton o exhibir desimboltura. L'auditori exigeix solucions realistes per als seus problemes reals.

Sense receptes màgiques

No compromet a res cuinar musclos 'chez Bertín'Bertínpujar en globus, o tocar la guitarra davant de les càmeres. Només al decòrum; pur espectacle. El que compromet el polític és trencar el guió de la correcció política. Donar la cara davant les víctimes de les seves retallades. Escoltar les raons dels que mai el votarien. Reconèixer que no hi ha varetes màgiques. Assumir amb humilitat que el seu antecessor no va fer més perquè no podia. Perquè no es pot. Poc interessat en les habilitats culinàries o musicals dels polítics, EL PERIÓDICO s'ha proposat posar el seu granet de sorra perquè aquesta sigui una campanya 'per als' ciutadans, i no 'dels' polítics. Per aquesta raó dimecres que ve, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), els nostres lectors seran els verdaders protagonistes del debat que celebraran els candidats catalans del 20-D que amb valentia han acceptat el repte de mirar als ulls els catalans i sotmetre's al seu examen. I per això, també, el nostre equip d'Entre Tots reflectirà diàriament, tant a la web com a l'edició impresa, les inquietuds i demandes que la comunitat d'EL PERIÓDICO troba a faltar en l'agenda de campanya. Problemes reals que reclamen solucions realistes.