tu i jo som tres

En globus independentista

1
Es llegeix en minuts

Tu i jo som tres. Per Ferran Monegal. / {periodico}

Fins i tot sent un xou, un programa d'entreteniment disfressat d'aventura, crec que aquesta vegada a Jesús Calleja (Cuatro) li ha sortit una bona trobada amb Soraya Sáenz de Santamaría, la vicepresidenta del Govern. Mentre agafaven bolets per les muntanyes de Lleó, o feien part del Camí de Santiago, o corrien a tota pastilla amb un jeep tot terreny per pistes forestals -Soraya va demostrar ser una conductora vertiginosa, semblava Vin Diesel a Fast and Fourius 7, fins i tot el mateix Calleja li deia «¡Frena, frena, que m'acollones!»-, mentre tot aquest intrèpid periple anava passant, Calleja li va anar llançant preguntes sobre RatoBárcenas, la Gürtel i sobre la tremenda corrupció d'alts càrrecs del PP. I a Soraya no li quedava cap més remei que anar fent equilibrisme, evitant mullar-se en temes tan espinosos. On va estar més llançada va ser quan se li va preguntar per Pedro Sánchez. Va contestar: «S'agrada. ¿Es tracta de ser Míster Univers o de ser un bon president de Govern?». ¡Ahh! Va ser un dard enverinat més que una resposta. I a la pregunta: «Imagina't que Rajoy es cansa i se'n va, ¿t'agradaria ser presidenta?», va contestar amb somriure trapella: «No. Jo hi sóc per ajudar Rajoy». Home, el tema és pertinent. Savis analistes especulen ara sobre la possibilitat que, després del 20-D, un pacte del PP amb Ciutadans passaria per elevar Soraya a cap de Govern.

Notícies relacionades

D'aquesta peripècia tan campestre s'ha de ressaltar la nit que a Villafranca del Bierzo van trucar per telèfon a Rajoy, i els va dir: «Ara mateix estic fent tres coses a la vegada: veient el partit del Barcelona amb el Rayo, llegint un llibre de Dolores Redondo i, al mateix temps, parlant amb vosaltres». És una gesta, sí senyor. Tres coses a la vegada. I mentre parlava, també anava advertint en to un punt dolorós: «Ha marcat Neymar el tercer», i al cap d'un moment: «¡I ara el quart!». ¡Ahh! Calleja, amb bon criteri, va optar per acabar la conversa. Si Neymar seguia marcant podia haver sigut terrible.

Un altre moment interessant va ser quan van fer un passeig en globus. Calleja li va presentar el pilot, Àngel Aguirre, d'Igualada. Li va dir a la vicepresidenta: «El meu país és Catalunya, no em sento espanyol». Va ser una conversa intensa. Vam veure Soraya bastant descol·locada davant els arguments que Àngel esgrimia amb respecte però amb fermesa. ¡Ahh! Aquest viatge de Soraya en globus independentista ha sigut lluminós.