1
Es llegeix en minuts

D'inaudita, greu i irresponsable es pot qualificar l'actitud del president i el portaveu d'ERC al penjar una estelada al balcó de l'ajuntament en plena celebració de la festa de la Mercè.  Inaudita pel fet de no tenir precedent en la història institucional de la ciutat en democràcia. Greu per la usurpació de part d'una institució que és de tots. I irresponsable per convertir una festa  de tota la ciutat en un acte electoral.

De poc meditada, tot i l'atenuant d'actuar reactivament, es pot qualificar la rèplica del PP, per seguir el joc a una utilització partidista aliena a la tradició barcelonina.

A Barcelona hi ha de tot, com correspon a una ciutat de la seva dimensió i el seu cosmopolitisme. Encara que alguns s'entesten a no voler-ho veure hi ha tota mena d'opinions i cada opció de les que concorren a les eleccions troba aquí partidaris. La grandesa és que tots puguem conviure i expressar la nostra opinió en forma de vot lliure i secret, i que tots, sigui quina sigui la nostra opció, puguem seguir mirant a l'ajuntament com el nostre ajuntament.

Un ajuntament que, mentre no es canviïn per la via de la legalitat vigent, ha d'exhibir els símbols acordats entre tots: l'escut i la bandera de Barcelona, i les banderes constitucionals d'Espanya i de Catalunya. Ara es veuen les conseqüències de jugar amb la simbologia, traient sense consens i de forma improvisada el bust del rei Joan Carles de la sala de la Reina Regent. Qui sembra vents recull tempestats, alcaldessa.

Notícies relacionades

Ni jo ni cap regidor socialista abonarem aquest camí. La patrimonialització que alguns han intentat de l'Onze de Setembre no ha de trobar continuïtat en la patrimonialització de la festa de la Mercè. Barcelona ja va demostrar, 23 anys enrere, com fer front als intents d'alguns de polititzar (recordin el Freedom for Catalonia) uns Jocs Olímpics que van acabar sent la pedra fundacional de la Barcelona d'avui. Maragall va ordenar llavors posar banderes de Barcelona als balcons. Sí, aquell Maragall que ara alguns intenten vergonyosament patrimonialitzar.

Doncs això, posem banderes de Barcelona on correspongui i treballem pels seus ciutadans posant en marxa els districtes, reduint la desigualtat a la ciutat i reactivant la seva economia. I, votant cadascú el que vulgui el dia 27, que Barcelona segueixi sent Barcelona.