Editorials

La victòria i els reptes de Bartomeu

1
Es llegeix en minuts

Josep Maria Bartomeu serà el president del FC Barcelona fins a l'any 2021 després d'alçar-se ahir amb una victòria sens dubte nítida i contundent, resultat que hauria de desembocar en un mandat tranquil i serè que ajudi a llimar les asprors en un club que ha tornat a demostrar una de les seves particularitats: el nivell d'implicació democràtica dels socis en l'entitat. Després d'una llarga campanya sense estridències, Bartomeu ha recollit el vot de la seguretat i l'estabilitat, aprofitant les dues principals cartes que jugaven a favor seu: la seva imatge de gestor fiable i conscienciós i el crèdit esportiu d'un triplet que, finalment, ha resultat decisiu en la reelecció.

Ara, a l'afrontar el seu primer mandat avalat per les urnes, Bartomeu disfruta de la legitimitat democràtica necessària per traçar la seva pròpia línia, alliberat d'hipoteques del passat. Quan va convocar les eleccions al mes de gener, el Barça estava en una situació compromesa, enmig de greus turbulències esportives i institucionals. Les primeres es van solucionar amb un èxit llavors inimaginable, mentre que les segones, com els efectes jurídics del cas Neymar, figuraran necessàriament entre les prioritats del nou president. Pel que fa al model esportiu, Bartomeu té l'oportunitat de fer realitat la continuïtat en l'aposta del club per la Masia, en sintonia amb els seus compromisos electorals, i de prosseguir els esforços de la junta sortint per recuperar la força del Barça en les instàncies esportives  internacionals.

Notícies relacionades

Un altre dels assumptes sensibles que l'esperen és el del patrocini de la samarreta del primer equip, perquè, encara que sempre ha defensat com la millor opció la de Qatar Airways -que expira el 2016-, en el tram final de la campanya ha revelat l'existència d'una altra oferta de la qual encara s'han de donar a conèixer els detalls. Els  compromissaris, en qualsevol cas, tindran l'última paraula. La reforma de Camp Nou, avalada pels socis en la consulta del 2015 i pendent de l'acord amb el nou govern municipal, serà un altre dels seus desafiaments immediats.

L'àmplia majoria obtinguda a les urnes per Bartomeu hauria de servir, finalment, perquè el club superés d'una vegada per sempre les seves velles disputes i la batalla dels ismes per continuar consolidant la seva presència esportiva i institucional.