2
Es llegeix en minuts

El Bayern Munic s'ha consagrat campió del futbol alemany amb quatre jornades d'anticipació i una enorme distància respecte del Wolfsburg. ¡El 25è títol de Lliga! És un gran èxit, però es va veure una mica tapat pel sorteig de les semifinals de la Lliga de Campions. Els fans parlen ja de Messi, Suárez Neymar, el millor atac que ha tingut el Barcelona en molts anys, fins i tot deixant en un segon pla el trio que Bale, Benzema Cristiano Ronaldo conformen al Reial Madrid.

Les semifinals de la Champions ho tenen tot. Hi ha els quatre equips més forts del futbol europeu. Sí, també hi compto el Juventus. El futbol italià s'està recuperant. La gran victòria del Bayern en els quarts de la Champions també va demostrar la capacitat de Pep Guardiola.  L'actuació de l'equip en el 6-1 contra el Porto va ser fulminant, malgrat les nombroses i determinants baixes que tenia l'equip.

Crec que la supremacia del Ba-yern pot sostenir-se uns quants anys encara. Per més que s'observi que Robben, Ribéry, Lahm, Xabi Alonso, Pizarro Schweinsteiger ja estan per sobre dels 30 anys. El Bayern està treballant amb força en la formació de base. Guardiola ja està acostumat al treball amb joves des del seu pas pel Barcelona i el seu vincle amb La Masia. El Pep està regant el Bayern amb les seves idees i sap, per descomptat, que ha de rejovenir l'equip. Un bon treball de formació és segurament el punt més important, però també hi haurà d'haver fitxatges importants.

Així com a la Champions League està tot molt igualat, també s'han tornat a estrènyer les distàncies entre les principals Lligues d'Europa. Alemanya està fent grans passos cap endavant; a Anglaterra, en aquest moment, no és tot de color de rosa, però la paritat a la Premier League segueix sent enorme. Els espanyols brillen amb el Barcelona i els dos clubs de Madrid. I també tenen equips que es fiquen en la discussió com el València, el Sevilla i altres. Itàlia no només té el Juventus; també el Nàpols, el Fiorentina i la Roma han  tornat, la qual cosa per al futbol només pot ser bona.

D'altra banda, també vull destacar d'aquesta temporada que Toni Kroos ha superat amb èxit el seu salt al Madrid. El Reial és, per la seva tradició, la mesura de totes les coses. I també l'arribada de Xabi Alonso des del club blanc ha sigut una decisió encertada per al Bayern.

Notícies relacionades

La gran sèrie de lesions que ha patit l'equip bavarès aquesta temporada ha provocat que els 14 jugadors supervivents hagin hagut de donar-ho tot de si mateixos. Encara que és difícil estimar si les forces per al tram final de la Champions seran suficients. Però estar en semifinals hauria d'estimular els jugadors a treure energies addicionals. Contra el Barcelona un no es pot permetre tenir un mal dia.

Abans del partit de tornada contra el Porto es va dir que una eliminació hauria sigut un fracàs per a Guardiola. Jo no ho veig així, una derrota a aquest nivell no és cap fracàs. Pep ha sigut un cop de fortuna per al Bayern. Encara que perdem a les semifinals, la qual cosa naturalment espero que no passi.