Estimada Rosa

1
Es llegeix en minuts

Fa pocs mesos, agafades de la mà, et vaig acompanyar a recollir el premi honorífic del festival Most de cinema. Amb passets petits però segurs, vam sortir a l'escenari, on 800 persones es van posar immediatament dretes. Jo t'intentava narrar tot el que veia, però tu ja ho notaves, els teus sentits aguditzats més que mai et feien sentir l'energia de tanta gent que aplaudia la teva trajectòria i la teva valentia. Ja amagades darrere l'escenari, després de plors i abraçades, em vas dir molt fluixet: «¿Te'n recordaràs, oi?». Crec que no vaig poder-te expressar amb prou contundència el que sentia en aquell moment perquè l'emoció em desbordava. Així que aprofito per dir-t'ho ara que segur que em sents.

Sempre t'he trobat tant elegant, tant culta, tant brillant amb el teu sentit de l'humor inigualable. No em cansava de sentir les teves històries i aventures, les teves opinions atrevides, controvertides, la teva mirada àcida sobre la vida. Aquests últims temps m'has regalat moments de gran lucidesa, amb frases i metàfores de la vida que em guardo com petits tresors.

Ser la teva filla a Rastres de sàndal em va donar l'oportunitat d'apropar-me i conèixe't més en un moment difícil però de gran tendresa i valentia. El primer dia d'assaig vaig arribar a casa teva amb molta prudència i respecte. Però de seguida vaig sentir que jugava a casa. Els teus ulls preciosos em reptaven i em feien connectar amb la meva més sincera veritat. Com vaig disfrutar veient que sintonitzàvem i que coincidíem en el replantejament de diàlegs i escenes. Menys és més, sempre, ¿oi? ¡I que bons que eren els flamets i els bombons de xocolata que et portava i t'obligava a menjar! Em feia feliç veure't gaudir d'un moment dolç amb tanta passió.

Com he rigut al teu costat, Rosa. Encara et sento riure i se m'encomana. Tinc tants fragments d'històries que m'has explicat que em bombardegen el cap, ara mateix en podria escriure pàgines i pàgines... Sempre me'n recordaré i et recordaré, no en tinguis cap dubte.

Notícies relacionades

Que viatgis molt amunt, Roseta.

Gràcies per tot.