2
Es llegeix en minuts

Vivim en una Barcelona plena d'oportunitats, però la manca de projecte del govern actual fa que només les gaudeixin uns quants.

La política d'aparador de Trias vol amagar les dues Barcelones que estan apareixent: l'oficial, la dels rànquings internacionals i dels congressos; i la real, la dels barcelonins i barcelonines, que s'esforcen per tirar endavant la ciutat, malgrat fer-ho en pitjors condicions que anys enrere.

Una situació que pateix especialment la ciutadania de rendes mitjanes i baixes, i que és el resultat d'un alcalde i un govern sense projecte de ciutat i totalment desconnectats dels i de les barcelonines.

Uns nous temps, que exigeixen tenir un nou projecte de ciutat, i un nou Alcalde per fer-lo realitat.

Ens cal un projecte que tingui com a prioritat recuperar Barcelona pels barcelonins i barcelonines, perquè tots tornem a ser ciutadans i ciutadanes de ple dret.

Avui, aquest projecte demana fer de Barcelona una ciutat assequible i més humana. Tenim la ciutat perfecta i la gent idònia per fer-ho possible, però cal replantejar-se les prioritats polítiques perquè sigui una realitat.

El primer que cal és posar la ciutat al centre del projecte polític, i acabar amb la Barcelona d'aparador i buida de contingut que fomenta Xavier Trias.

El segon és que Barcelona tingui un bon govern: solvent, responsable, proper i realista; que respongui a les preocupacions de la ciutadania. Un govern capaç d'oferir propostes realistes i creïbles per Barcelona.

Per això, davant de l'imminent debat de pressupostos, que són la màxima expressió de les prioritats del govern, hem de parlar de la ciutat i del canvi que necessita Barcelona. Els i les barcelonines de rendes mitjanes i baixes, que són els que més pateixen la ciutat erràtica de Trias, no es poden permetre perdre un altre any, prorrogant un altre cop els pressupostos.

El dijous passat vaig anunciar la meva disposició d'estudiar l'abstenció del meu grup en la votació dels pressupostos de l'any 2015, per permetre'n l'aprovació.

Sóc conscient que la "vella política" aconsella un escenari de confrontació a només sis mesos de les eleccions, però en les primàries del PSC jo em vaig comprometre a servir a Barcelona proposant un nou projecte de futur. Però també fent més fàcil la vida quotidiana de la gent. I això es fa, també, amb els pressupostos.

Ara bé, només ens abstindrem si els pressupostos per l'any 2015 tenen la clara i inequívoca orientació de "fer més assequible la vida als barcelonins i barcelonines", i si Trias accepta, com a condició prèvia, que recullin tres partides destinades a:

1. Rebaixar el preu del transport públic per l'any 2015.

2. L'extensió del dret a l'educació 0-3 a la ciutat.

3. Incrementar els recursos destinats a la formació reciclatge dels aturats de llarga durada de Barcelona, que ja suposen el 50% del total de la ciutat.

Nous temps, Nou projecte de ciutat i Nou alcalde; per fer de Barcelona una ciutat assequible per a tothom.

Una Barcelona més humana que torni a repartir els beneficis de viure en una ciutat d'èxit. Una Barcelona en què ningú quedi exclòs ni se senti expulsat.

Aquest és el projecte per Barcelona que em comprometo a defensar, i els pressupostos són el primer instrument que tenim per fer-ho possible.

Notícies relacionades

Confio en que tots estiguem a l'altura, que el govern reconegui els seus errors, i que aquest 2015 comencem a fer més fàcil la vida als barcelonins i barcelonines.

Post publicat al blog de Jaume Collboni