La clau

Lucy a Valladolid

1
Es llegeix en minuts

Hi ha ocasions en què demanant perdó no n'hi ha prou. Com als confessionaris, es requereix un propòsit d'esmena, encara que sigui mínim. L'alcalde de Valladolid, l'inefable Fran­cisco Javier León de la Riva (PP), ha demanat disculpes per la seva última joia: afirmar que li fa «respecte» trobar-se amb una dona a l'ascensor pel risc que ella simuli una violació «arrencant-se el sostenidor». Es pot dubtar que a la contrició li seguirà l'esmena. León de la Riva, autor, entre altres meravelles, d'una lasciva floreta a l'exministra socialista Leire Pajín, culpa els que l'han malinterpretat.

Ja ens agradaria que el cas de l'alcalde de Valladolid, en plena polèmica per la falsa violació d'una noia a la Fira de Màlaga, fos esporàdic. L'alcalde de la ciutat andalusa, Francisco de la Torre, va treure importància a la suposada agressió sexual amb el miserable argument que es registren moltes violacions a l'any. O, en una altra escala, s'ha de recordar l'ostentació de Miguel Arias Cañete sobre la por a mostrar «superioritat intel·lectual» amb una dona en el debat amb Elena ValenSDHpciano.

Trobada a l'ascensor

Notícies relacionades

Doncs no. El menyspreu a la dona, tant en l'àmbit polític com en el familiar i professional, no és aïllat. Aquest diari va publicar aquesta setmana que la discriminació sexista segueix donant-se en tota la seva cruesa, per exemple, en l'esport. Miri, senyor León de la Riva, són moltes les dones que han sabut trencar els estereotips. Són moltes les dones que, si es troben amb vostè a l'ascensor, sabran saludar-lo educadament sense cap por de patir una denúncia falsa.

Si existís alguna cosa similar a la justícia divina, jo promouria una trobada de León de la Riva, no necessàriament en un ascensor, amb dones de qui hem parlat últimament: Nancy Writebol, la religiosa curada d'Ebola; Ruth Beitia, campiona de salt d'altura; Mireia Belmonte, campiona de natació; Janet Yellen, presidenta de la Reserva Federal; Patricia Yurema, la miss que ha sortit de l'armari, i, sobretot, Scarlett Johansson, que encarna Lucy, una dura superheroïna. M'agradaria saber què es dirien.