tu i jo som tres

El que sigui, però que no canti

2
Es llegeix en minuts

Falete, monologuista a ’El club de la comedia’ (La Sexta).

Ha debutat Falete a El club de la comedia (La Sexta), i els guionistes li han escrit una frase interessant. Deia: «Hi ha molts artistes a qui els resulta difícil sortir a la tele; a mi, el que em resulta difícil és no sortir-hi. A vegades, fins i tot m'han cridat de la tele perquè canti». ¡Ahh! És una advertència amb una sornegueria molt encertada. La professió de Falete és la de cantant de copla i flamenc. Diuen els experts que té una veu estimable. Però la tele va començar a interessar-se per ell per les seves sorolloses i fins i tot tràgiques desventures amoroses amb un noi que es deia Isaac -Caballito de mar, segons els xafarders deluxe-, topades que sempre acabaven com el rosari de l'aurora. Llançat ja com a famós de la tele, adscrit a la categoria dels pintorescos, l'hem vist protagonitzant programes per demostrar que no sap conduir cotxes, o que en un moment donat es pot transformar en foca i que és capaç de llançar-se a una palangana des de la impressionant alçada de dos metres. Rara vegada l'han contractat perquè canti. El seu èxit apoteòsic ha estat fent aquestes xiripitiflàutiques postures que la tele li prepara. O sigui, que la tele li ha forjat una nova dimensió, un nou ofici, aliè al seu art com a cantant folklòric. En la vida real, la que hi ha fora dels platós, això no passa. No conec el cas de cap cardiòleg, per posar un exemple, que vagi a un congrés mèdic i en comptes de parlar sobre els seus avenços i noves tècniques en matèria de trasplantaments de cor es posi a explicar acudits, i es mostri en banyador a tota la concurrència mèdica. ¡Ahh! L'univers televisiu funciona al marge de tota lògica. És com un forat que et succiona, i ja no et reconeix ni la mare que et va parir.

Notícies relacionades

D'aquest club de monologuistes a granel, a casa la que més ens interessa és Eva Hache. Fa un parell de setmanes va dir: «Jo ja no agafo el son si no he vist prèviament una bona sessió de patiment a la televisió». Efectivament.

MIQUEL ICETA I EL PESSEBRE .- Ens quedava per ressaltar una curiosa pinzellada de Miquel Iceta en l'últim .CAT (TV-3) de la temporada. Parlant del gloriós paper de president del PSC que li han assignat a Àngel Ros, va advertir: «Farem com un pessebre, i hi posarem l'Àngel a dalt del tot». ¡Ahh! Davant aquesta bonica metàfora, els contertulis allà presents no paraven de rumiar intentant descobrir qui seria el caganer d'aquest pessebre.