2
Es llegeix en minuts

Iniciar una nova etapa il·lusiona. Avui faig un pas molt important amb la meva ciutat i amb les idees i valors que defenso. Afronto el repte de participar en les primeres primàries obertes per a ser candidat a l'Alcaldia pels i per les socialistes de Barcelona i per a una majoria de progressistes de la ciutat. Avui la gent de progrés de Barcelona ens donem una gran oportunitat, la d'iniciar una nova forma de fer política i la de recomençar una nova etapa decisiva per a la ciutat.

Sóc un apassionat de la ciutat on he nascut i viscut, on he après a ser ciutadà. Sóc un noi del Baix Guinardó, un català de Barcelona, una ciutat que per a mi és molt més que l'escenari de la meva vida. Per a mi Barcelona és un projecte, una forma de viure, una visió del país i del món. Jo sóc d'aquells barcelonins que quan volta pel món, amb dir “sóc de Barcelona” creu que ja està tot dit. Suposo que això succeeix quan t'identifiques amb un lloc i el que representa.

La ciutat és el lloc on es materialitza la nostra voluntat de conviure i de com fer-ho. És l'espai compartit on s'expressen valors, raons i conviccions. On s'hi reflecteixen les contradiccions i les esperances del nostre temps. Per això la ciutat és un projecte, més enllà de les marques i dels models.

Jo aspiro a que la meva ciutat reflecteixi els principis en els que crec: la igualtat d'oportunitats, més enllà de la procedència social o cultural, la llibertat de tenir les oportunitats de desenvolupar el teu propi projecte de vida personal i professional, i afavorir la creativitat com a motor cultural, educatiu i econòmic.

Presentar-me a les primeres primàries obertes és també un compromís amb la nova política que ha de venir, radicalment diferent. Un compromís amb un projecte polític que vull contribuir a renovar i a reforçar. També el compromís amb les companyes i companys que s'hi presenten, per la gran responsabilitat que tenim i perquè som un equip.

Reivindico la política autèntica, sense artificis, feta per i amb ciutadans i ciutadanes que tenen un compromís cívic. Un compromís que, en el meu cas, és tant antic com la meva consciència personal. Des de ben jove he estat un activista del dret a l'educació, dels drets laborals i socials dels treballadors i les treballadores i dels drets civils.

Ara em sento amb la capacitat, l'energia i les idees per a liderar la majoria transformadora i de progrés que la ciutat necessita. Hi ha molta gent que m'acompanya, de dins i de fora, i ja des d'ara els agreixo la confiança que m'han fet.

El meu objectiu, com el de la majoria de barcelonins i barcelonines, és que Barcelona sigui la ciutat igualitària, oberta, creativa i avançada que lluita per un futur millor per a la seva gent. I em rebel·lo contra aquells que ens estan deixant una ciutat aturada i sense rumb. Subordinada. Privatitzada.

Notícies relacionades

M'ofereixo per a liderar la construcció de la Barcelona dels drets, també dels que avui no podem fer realitat. Una Barcelona respectuosa que redistribueixi oportunitats i confiança en el futur. Més justa i més dinàmica. Que posi en valor el que és públic, el que és de tots.

Sé, per experiència, que la convicció i l'esforç, quan són compartits, aconsegueixen canviar el rumb de les coses. Recomencem?