La roda

Enxampats: neonazis contra gais

1
Es llegeix en minuts

Feia setmanes que campaven al seu aire recolzats via Facebook per més de 40.000 devots i curiosos. Amb el nom de Proyecto Pilla Pilla i amb l'excusa de caçar pederastes, un grup de joves de Barcelona es dedicaven a humiliar  homosexuals innocents. Es feien passar per xavals de 16 anys, quedaven amb homes d'uns 40 (una relació legal si és consentida) i un cop al lloc de la cita, amb la càmera a la mà, els segons eren vexats sense escrúpols.

«¿Quant fa que ets gai?», preguntaven. «Tranquil, si no intentes escapar-te no et passarà res», afegien buscant la intimidació. Així durant més de 10 minuts, fins que després de ser obligades a revelar la seva identitat una de les víctimes es lamentava: «Si ho publiqueu m'arruïnareu la vida». Això semblava importar ben poc a aquest grup inspirat en moviments russos neonazis, ja que les seves víctimes han acabat assassinades en més d'una ocasió.

Notícies relacionades

La setmana passada, després que Facebook eliminés la pàgina on el grup penjava els seus vídeos, EL PERIÓDICO va denunciar per primera vegada la situació i, darrere seu, altres grans mitjans es van sumar a la demanda. Així, la fiscalia per als delictes d'odi i discriminació de Barcelona va ordenar obrir una investigació, el diputat Jaume Collboni va demanar explicacions encara sense resoldre a la Conselleria d'Interior i ahir, per fi, van ser detinguts.

Tot això passa en un país on cada any es produeixen més de 370 denúncies per assetjament a homosexuals, i després que el Parlament comencés a debatre (amb una esmena a la totalitat del PP) una proposta de llei contra l'homofòbia que es presenta més necessària que mai. Perquè si la llei del matrimoni homosexual ja ens sembla una conquista irrenunciable, el ressò dels aplaudiments que rep encara avui a internet l'homofòbia disfressada de justícia hauria d'encendre totes les alarmes.