1
Es llegeix en minuts

Coincidint amb el debat al Senat de la Reforma Local, la Diputació de Barcelona, organitza una sèrie de jornades de reflexió sobre el futur dels municipis amb el suggestiu títol de 'Governs locals km. 0'.

Avui, que el ministre Montoro, impulsor de la tercera gran reforma municipal de la democràcia, és als diaris dia sí i dia també, sembla estrany que no sigui notícia un fet que ens permetria guanyar en tranquil·litat i optimisme davant els excessos de mal auguri per al futur econòmic de les nostres comunitats locals. ¿Per què el ministre no explica amb el mateix afany que dedica a altres qüestions que els municipis ja voregen l'equilibri pressupostari des que el Banc d'Espanya va ensenyar els comptes del segon trimestre d'aquest any? ¿Quina poderosa raó s'amaga darrere d'aquesta no notícia per al Govern, si els municipis han fet els deures? Si, al capdavall, és un èxit del Govern ¿per què intenta minimitzar-ho? No deu ser per amagar una altra dada que també revela el Banc d'Espanya: que l'administració central de l'Estat no compleix ni encara que l'obliguin en això del dèficit.

Notícies relacionades

Com encertadament apunten els responsables de la Diputació de Barcelona, si els municipis han complert disciplinadament amb les seves obligacions respecte al dèficit i estan preparats --una vegada més-- per afrontar els canvis que els pobles i les ciutats necessiten no s'entén l'afany del Govern a mantenir les limitacions més draconianes als governs locals i als alcaldes perquè continuïn oferint en el futur els serveis públics locals que els ciutadans necessiten i continuaran necessitant.

¿No hi haurà temps de rectificar aquesta reforma municipal al Senat abans que sigui massa tard? Queden dies.