1
Es llegeix en minuts
Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest divendres.

Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest divendres. / JUAN MANUEL PRATS

Amb tot el que està passant, el Parlament ha deixat lallei de transparènciade juny per al setembre. El Govern té por ara de portar la iniciativa en això perquè tem que se li retregui que no sap conjugar verb i predicat. Transparència sense informació és com un jardí sense flors. I pel que es veu, el jardí ara va camí de convertir-se en un erm.

Notícies relacionades

Fa temps que es parla de la transparència com un antídot efectiu per frenar la corrupció. Es parla molt, cada vegada més. I res, se segueix sense reaccionar. L'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa(OSCE) ens deia fa uns mesos que els canvis introduïts en el projecte de llei de transparència que porta a la seva agenda la vicepresidenta Soraya Saenz de Santamaria eren "cosmètics" i que, en general no contribueixen a millorar la versió anterior.

L'Oficina del Representant per a la Llibertat dels Mitjans de Comunicació de l'OSCE ens recordava també que l'accés a la informacióés en els nostres dies undret fonamental. Segons sembla, seguirem sense antídots contra la degradació institucional a la qual assistim. De moment, només tindrem cosmètica.