Pericoscopi

I per si no fos prou, Coro

2
Es llegeix en minuts

L'Espanyol és un equip que no es pot permetre fragilitat defensiva. No té una plantilla que pugui garantir tres o quatre gols per partit, que puguin compensar els que el rival marcarà per problemes al darrere. Alguna vegada pot passar, com el dia de l'Athletic, però admetem que no serà el més habitual, tristament. Les victòries que van sorprendre tothom en l'arrencada de la Lliga -que lluny que semblen avui- es van basar en gran part en la solidesa demostrada pels defenses. Per tant, quan aquests mateixos jugadors estan tan desencertats com ahir a Elx, el més probable és que no hi hagi prou jugades d'atac per corregir els errors.

I encara més si la línia davantera perd els primers 45 minuts, com va fer ahir, deambulant sense nord pels voltants de l'àrea rival per problemes en el moment de crear jugades. Perquè la segona debilitat de l'equip és que ahir, especialment a la primera part, més d'un va sospirar recordant Verdú. Hi ha massa moments en què es troba a falta algú que faciliti les coses a Sergio García. Que el davanter no està còmode n'és una mostra un gest de cabreig que van captar les càmeres en una jugada a l'àrea de l'Elx, una reacció a una possible falta que revelava també una certa desesperació per la impotència. Com la tonta expulsió de Víctor Sánchez, que no podrà jugar contra l'Atlètic.

Notícies relacionades

I després de sospirar per Verdú, també es va sospirar per Corominas. És especialment punxant que el gran heroi del partit hagi estat el de Banyoles. Jo crec que la majoria de periquitos li desitja el millor a un futbolista entranyable que no tan sols ens va salvar amb el seu gol mític, sinó que sempre va demostrar fidelitat al club i ganes de donar-ho tot. Però no ens feia falta veure'l triomfar escombrant l'Espanyol. Ahir hi va haver almenys dues ocasions per recordar els temps en què els tècnics de llavors van considerar que se n'havia de prescindir. Per si algú se n'havia oblidat, un altre ex que va sortir per la porta del darrere, Javi Chica, ho va deixar molt clar a Twitter: «¿Quant de temps va estar Coro apartat al #rcde? Doncs això, uns que hi entenien molt de futbol. Hi entenien tant que no volien ni que s'entrenés».

Aguirre té 15 dies per analitzar aquest esvoranc sobtat. Com que no he format part mai d'una plantilla professional -ni aficionada- no sé si un descans després del sotrac va bé o allarga la depressió. En canvi, el que segur que tindrà una setmana menys plàcida serà el president Joan Collet, a qui la derrota a Elx complicarà la junta d'accionistes de dijous que ve, amb l'opositor Oliveró més motivat que Coro, encara que en el terreny accionarial no hi hagi gols possibles.