L'hora de les primàries obertes de Barcelona

3
Es llegeix en minuts

Barcelona necessita, com l'aire que respira, recuperar el seu pols. Tot just fa dos anys que Xavier Trias és alcalde i ja hem tingut temps més que suficient per saber que no funciona i que, per aquesta raó, Barcelona s'atura. Tenim una ciutat amb un ajuntament mal gestionat, sense personalitat i inactiu, que és comparsa d'un Govern de la Generalitat que utilitza el prestigi i actius de Barcelona al servei de causes partidistes, com una marca d'èxit de la qual els nacionalistes sempre han sospitat i que ara veuen únicament com un instrument . Sembla arribada l'hora de preparar un canvi. De canviar el que Xavier Trias representa a Barcelona: la vella política.

Barcelona és molt més que una marca, és una ciutat a la qual la ciutadania estima perquè l'ha construït a imatge i semblança de la seva personalitat i dels seus anhels. Barcelona és una gran ciutat per viure-hi, carrer a carrer i barri a barri, però també és un referent cívic i polític, de la innovació i la regeneració, de la llibertat.  L'orgull que ens genera als que hi vivim, l'admiració que desperta entre els nombrosíssims visitants que té, neixen de la capacitat que té per irradiar un tarannà i un posicionament en relació amb el món.

Així ha estat al llarg de molts segles i a ningú se li escapa que els corrents de pensament i forces polítiques progressistes han estat els principals protagonistes de la transformació de la ciutat. Els socialistes de Barcelona hem liderat aquest procés en els últims anys, aglutinant la majoria de les energies positives de la capital catalana. Però també som conscients que en el passat recent no hem estat prou diligents a l'hora d'escoltar i practicar la demanda ciutadana de regeneració política. Hem fet propòsit d'esmena i ara ens disposem a refer una gran aliança política i social, sobre la base de l'ideari progressista, que és aquell que comparteixen la majoria de barcelonines i barcelonins, amb noves maneres de fer, participatives i obertes.

CIUTADANIA de Barcelona, posem el projecte socialista per Barcelona a les vostres mans. Hem obert les finestres per escoltar i les portes per deixar-hi entrar a tothom. Els socialistes de Barcelona iniciem el primer procés de primàries obertes que es realitzarà a Catalunya i Espanya. Tothom qui ho desitgi està convidat a participar amb les seves idees en un nou programa per a la ciutat de Barcelona i amb el seu vot en l'elecció del candidat a l'alcaldia de Barcelona.

Iniciem el procés en una primera convenció oberta en la qual escoltem les crítiques i esperances de centenars de ciutadans i ciutadanes. El 30 de novembre, tothom està convidat a participar en una segona convenció per començar a definir junts, sobre la base del diàleg, les noves propostes per a Barcelona.

Una convenció, a més a més, on tots podran opinar sobre com ha de ser el reglament de funcionament de les votacions per escollir el candidat a alcalde de Barcelona. Partim de la base que tenim un primer candidat, Jordi Martí, el president del grup municipal socialista, amb un discurs sòlid sobre Barcelona, que ja ha manifestat la seva voluntat de participar en les primàries. Però el procés està obert a totes aquelles altres persones que vulguin posar-se al capdavant de la Barcelona de les llibertats, de la justícia social, de la igualtat d'oportunitats, de la inclusió, de la imaginació i de la il·lusió. Tothom tindrà les mateixes oportunitats. En la convenció del mes de novembre volem que totes les candidatures puguin tenir un paper actiu.

Notícies relacionades

Encetem un camí democràtic diferent, en què tothom que es vulgui sentir representat pels socialistes és convidat a inscriure's com a elector i a participar activament en favor d'una candidatura o d'una altra. Serà participar en favor d'una nova manera de fer política.

Ara és l'hora de les primàries obertes de Barcelona.

Temes:

Carles Martí