2
Es llegeix en minuts
El temple culer des de dins, al barri de les Corts.

El temple culer des de dins, al barri de les Corts. / Dani Pierra (@danipierra) (INSTAGRAM)

Com a conseqüència de les queixes de socis del Barça per haver de desplaçar-se en persona a l'única Oficina d'Atenció al Barcelonista (OAB) existent, ubicada a les oficines del club, per confirmar o regularitzar les dades del Cens de Socis, vaig recordar la proposta que des d'Un Crit Valent vam presentar en les eleccions del 2003, on demanàvem que el Barça hauria d'obrir delegacions oficials en diferents comarques per acostar el club als socis i seguidors, i evitar així desplaçaments massa llargs per a petites gestions.

La idea en si, donat l'immens nombre de seguidors, socis i penyes del Barça existents a Catalunya, era que el club obrís, en principi, a les capitals catalanes o en certes capitals de comarca un local oficial amb personal del club on poder funcionar, tramitar i atendre com a OAB (Oficina d'Atenció al Barcelonista) i com a OAP (Oficina d'Atenció a les Penyes) els barcelonistes i penyistes que ho necessitessin.

I una de les fórmules per ajudar a finançar aquests locals oficials, en part o en la seva totalitat, seria els ingressos que generés la inclusió en el local d'una FCBotiga per la venda de tota mena de productes oficials del Barça.

El Barça, d'aquesta manera, facilitaria les gestions i estalviaria temps i desplaçaments a desenes de milers de socis i penyistes de comarques allunyades de Barcelona, i a més acostaria el club al territori.

Era una idea que avui dia continua sent vàlida, i que hauria facilitat la regularització de les dades del cens de socis que des de ja fa diversos mesos ha emprès l'actual junta directiva per conèixer exactament el 2013 la situació real i eliminar sospites sobre l'existència de bosses de socis encaminades només a canals comercials per a la revenda d'entrades, tant de partits de Lliga o de Champions League com de finals, que per sort últimament n'hem jugat moltes.

L'última regularització del cens es va produir al llarg de la temporada 2003-2004, on per exigència de la junta directiva presidida per Joan Laporta se'ns va obligar a passar pel club i fer-nos la fotografia que des d'aleshores consta en el carnet de soci.

Igual que ara, la regularització era obligatòria i el termini per fer-la també era ampli. Tot i així, i per obligar tots els socis a retratar-se, el carnet que es va entregar el mes de desembre del 2003 era vàlid només fins al març del 2004.

Notícies relacionades

Ara la junta ha ampliat el termini del 30 de juny fins a l'octubre. A veure com acaba.

Post publicat en el portal d'opinió 50x7