2
Es llegeix en minuts
Neymar disfruta del Camp Nou poc abans d’abandonar l’estadi.

Neymar disfruta del Camp Nou poc abans d’abandonar l’estadi. / INSTAGRAM NUNIOR11

Com que el Camp Nou no té cap problema de seguretat estructural, ni de capacitat, ni d'accés, només puc entendre que les raons per les quals la directiva plantegi la possibilitat de construir un nou estadi siguin econòmiques.

O sigui que amb la construcció d'un estadi nou que tingui uns quantes llotges més, uns milers de seients VIP més o la conseqüent pujada dels abonaments, la directiva pot reflectir en la comptabilitat un gran increment d'ingressos d'explotació de lainstal·lació.

A punt de complir 56 anys, el Camp Nou evidentment té punts a millorar, modernitzar i actualitzar, però avui dia conserva un aspecte visual digne, immens i majestuós, que fan que segueixi sent un referent arquitectònic deBarcelona i del món del futbol, amb una capacitat que frega els cent mil espectadors, i identificable visualment amb la forma de la mitja lluna de la terceragraderia, en un moment on la majoria d'estadis nous tots s'assemblen.

El Camp Nou és millorable en certs aspectes encaminats a millorar la comoditat dels abonats i dels seguidors, com la il·luminació dels passadissos, l'estat dels lavabos, els paviments, etcètera, però destinar recursos a tot això, no comporta cap retorn econòmic.

Fa unes setmanes Santiago Segurola va escriure que les directives no entenen que elsestadis han de ser per als seguidors i no per als consumidors.

Dit d'una altra manera, els socis i seguidors que som els que aguantem tota aquesta història delfutbol som aficionats, no som clients, i el nostre objectiu quan anem al Camp Nou és disfrutar d'un bon partit de futbol i no menjar canapès.

Ja sé que sóc un romàntic i que hi ha gent i empreses disposades a gastar-se una bona pasta per una una localitat VIP o una llotja, però jo no entenc aquesta manera de veure i viure un partit de futbol, perquè el futbol per sobre de tot és passió i sentiment, i em sembla un insult les carreres a les mitges parts dels partits pels passadissos per arribar a temps a les sales on es pot engolir el màxim nombre de canapès i alguna copa de cava.

Notícies relacionades

Hi deu haver doncs una clara explicació de les raons d'aquesta idea i no entrar en un vocabulari ple d'eufemismes, on no s'entengui res, perquè el trasllat de l'antic camp de les Corts al Camp Nou es va fer per solucionar el greu problema d'aforament, però a la vegada va suposar una greu crisi econòmica que va afectar durant més de dues dècades (arbitratges a part) la situació esportiva del nostre equip, i això no es pot tornar a repetir.

Postpublicat al portal d'opinió50x7