2
Es llegeix en minuts
Un home i una dona practiquen paddlesurf en aigües de la Barceloneta, el 7 d’agost.

Un home i una dona practiquen paddlesurf en aigües de la Barceloneta, el 7 d’agost. / ÁLVARO MONGE

Anar a laplatja a Barcelona és, un any més, una aventura. A les espècies habituals d'aquest hàbitat, és a dir, llauners, carteristes, xineses “hola massatge” --amb final feliç o sense--, aquest any s'hi han d'afegir uns nous membres. Es tracta dels practicants de l''stand up paddle' osurf de rem.

L'altre dia vaig estendre la tovallola a laNova Mar Bella envoltat de planxes de surf i rems. Al cap d'una estona, vuit surfistes començaven a envair-me i a fer els preparatius per endinsar-se en el mar per practicar aquesta nova modalitat desurf.

Els amants dels esports nàutics han importat a les platges de la capital catalana una activitat que està triomfant arreu del món. En el fons, no té cap misteri. Consisteix a aguantar l'equilibri sobre unaplanxa de surf i de desplaçar-se d'un costat a un altre remant. La idea original seria surfejar onades altes com una torre, però, no ens enganyem, això a la costa de Barcelona és bastant complicat llevat que hi hagitemporal de llevant. I això és una cosa que la resta de mortals desaprovem per complet en aquesta època de l'any. Les onades, que es quedin aHawaii.

El punt fort de l''stand up paddle' és que és relativament fàcil de fer. Només cal saber aguantar l'equilibri, saber nedar i remar. Oblideu-vos de fer piruetes i moviments de malucs impossibles a l'estil Shakira. Potser per això cada vegada s'anima més gent a practicar aquest esport. De passada, poden anar de guais i dir que tenen una planxa de surf. Personalment, tinc moltes ganes de provar-ho, sobretot per enfundar-me un neoprè i fer un posat d'estiu sense haver de patir pels meus flotadors.

Per cert, no sé si a vosaltres us passa, però quan descobreixo nous esports m'agafa per pensar en la capacitat que té l'ésser humà per inventar activitats del més increïble partint d'altres que ja existeixen. El 'kite surf' és l'exemple que més ràpid m'ha vingut al cap. Ara, un rem i una planxa de surf han aconseguit facilitar bastant una disciplina que, fins ara, estava reservat als més hàbils. I, de passada, es podrà practicar més sovint, perquè grans onades tampoc són molt necessàries.

Notícies relacionades

Aprofito per reclamar des d'aquí preus populars per aconseguir democratitzar la pràctica dels esports nàutics i desitjar que personatges com Aznar no s'ho facin seu. Ja sabeu que sent debilitat per tot el que contingui la paraula “pàdel” i que ajudi a treballar els abdominals. A Orpesa del Mar ja l'esperen. 'If everybody had an ocean across BCN'.

Postpublicat al portal d'opinió50x7