2
Es llegeix en minuts

Quan compro roba tinc un problema: tendeixo a escollir sempre els mateixos colors. Fa dos anys, per exemple, vaig obrir l'armari i em vaig sorprendre. Tenia tantes coses de color vermell que hauria pogut protagonitzar aquell anunci d'“hola, sóc la teva menstruació”.

La temporada següent em va passar el mateix amb el blau marí i les ratlles. Jean-Paul Gaultier m'hauria fitxat sense problemes per a un dels seus anuncis de perfums. Llàstima dels abdominals que tinc, que són tímids i no es deixen veure sovint.

¿Què us vull dir amb tot això? Que tinc un clar problema per triar la roba. Sort que una amiga meva és 'personal shopper'. A mi m'ho fa gratis, però aquesta noia es guanya la vida (a temps parcial, és clar, no oblidem el país on vivim) anant a comprar amb gent que vol estar del tot convençuda de l'elecció que fa.

Pensareu que això de tenir comprador personal és de 'pijo' o esnob. Doncs no. Tampoc és tan car, i resulta d'una gran utilitat. Es tracta de pactar una tarifa entre les dues parts, però per uns 100 o 150 euros podeu anar a comprar amb un expert. Allò que la vostra parella us acompanyi i us digui que tot us queda genial s'ha acabat. Millor per a tots, no ens enganyem, perquè en el fons sempre menteixen i ens diuen que tot ens queda genial perquè volen tornar a casa al més aviat possible.

Un 'personal shopper' us pot assessorar sobre diferents aspectes. No només us pot ajudar per escollir quines peces de roba marquen tendència cada temporada, sinó que també pot ser útil per aprendre quina roba és la que més us afavoreix, com s'ha de portar i quina és la que us fa més falta a l'armari. Així evitareu caure en el monocromatisme, com em passa a mi a vegades.

Una altra de les tasques que poden fer és organitzar-vos l'armari: jaquetes ordenades per colors, gruix, temporades, materials... El paradís de l'ordre i la coordinació sense sortir de casa. Això sí, aquest servei és una mica més car. Uns 300 euros, aproximadament.

Feu-me cas i, per poc que pugueu, proveu alguna vegada en la vida l'experiència d'anar de botigues amb un o una 'personal shopper'. L'encertareu segur. Us ho dic jo.

Notícies relacionades

Quan ara tothom em diu que la caçadora marró que porto és molt maca, penso en la meva amiga compradora personal i seria capaç de posar-li un altar o un temple consagrat. Us passaria el seu número de telèfon, però m'han dit que aquí la publicitat es paga. Com ha de ser, ¿no?

Post publicat al portal d'opinió 50x7