'Une Révolution Parallèle'

Es tracta d'un film de Myriam Fougère que la 21a Mostra Internacional de Films de Dones ha exhibit fa uns dies

1
Es llegeix en minuts
Une Révolution Parallèle

Une Révolution Parallèle / BLOG DE CARME PORTA

'Lesbiana. Uneix Révolution parallèle és un film de Myriam Fougère que la 21ª Mostra Internacional de Films de Dones ha exhibit fa uns dies.

La realitzadora és, també, cambra, muntadora i, a la vegada, protagonista d'una història de recuperació de diferents testimonis de dones que van construir projectes autònoms. Feministes i lesbianes que van idear, van desenvolupar, van construir i van viure projectes de vida, comunitats de dones i per a dones que volien construir una alternativa al patriarcat.

Des de les diferents relacions personals, amoroses i sexuals, diferents dones reflexionen sobre lo que va representar per a elles, per al feminisme, i per a la societat del moment, aquelles experiències.

La directora emprèn un viatge de tornada i retrobament però també de recuperació històrica i d'experiències actuals i de futur que beuen d'aquelles diferents experiències dels anys 80 als Estats Units i Canadà.

Explicar experiències del feminisme separatista no és un tema comú en el cine, però tampoc en la història, malgrat haver tingut un clar ascendent sobre moviments actuals.

Per un altre costat, explicar la història del feminisme és, també, explicar la història de les dones que militaven en diferents moviments socials que naixien llavors i que van tenir, especialment als Estats Units i Canadà, una influència notable en la societat. Moltes dones expliquen la seva experiència militant i com es van allunyant per no sentir-se part, o perquè es sienten excloses, i a poc a poc es van forjant els diferents projectes polítics i comunitaris que les van portar a viure entre dones amb un projecte clarament antipatriarcal i, amb l'objectiu de construir una cultura de dones que pogués ser una alternativa referencial.

El film lo fa, també, de la mà de dones diferents, de llocs diferents i en projectes diferents però unides per un nexe comú: el desig de relacionar-se entre dones.

Personalment, m'ha semblat un film tendre i entusiasta que aporta un plus personal i humà que le dóna un gran valor afegit. 

Altres notícies relacionades: 

Notícies relacionades

IdemtvHistòria de les (in)visibles

El blog de Carme Porta