2
Es llegeix en minuts

Ni les mevespitjorsprediccions haurien imaginat com ens trobemaBadalonaen aquests moments. Sempre vaig estar en contra d'investir García Albiolcom aalcalde per moltes raons. El racisme, el populisme i la dreta més reaccionària no haurien d'haver entrat mai a governar latercera ciutatde Catalunya. Però en poc més d'un any s'han destapatirregularitatsi casos de corrupcióintolerables. Si no ho tallem d'arrel, durant els pròxims anys laindignacióde molta gent pot acabar en indiferència i conformisme.

Parlem d'unatac frontal a la nostrademocràcia que encara va més enllà. També passa per unapolítica autoritàriai repressiva de les actuacions policials, les falses promeseselectorals com lagratuïtatdels llibres de text, l'estafadels pisos socials de lloguer o lademagògia espanyolistaque fomenta la fractura social.

Tot plegat sense aprofundir en el cúmul degreuges que pateixen les persones per les retallades socialsde les beques menjador, la teleassistència i molts altres serveis bàsics tant de competència municipal com nacional i estatal. Badalona acumulapatiment, i en el món local ho vivim de primera mà, perquè és als barris on s'expressa l'emergència social.

Però podem aspirar a uncanvi real, a una regeneració democràtica que no ens torni a un passat gris. La transparència i la participació ciutadana són la millor garantia per combatre la corrupció política. L'educació i la sanitat públiques són irrenunciables i la lluita pel dret a l'habitatge ha de ser una prioritat. La gent jove necessitem oportunitats, recuperar el carrer com un element de cohesió, l'activitat als casals i la vida associativa. I el nostre compromís per l'ocupació, la lluita contra l'atur i la pobresa s'ha de plasmar en un pacte de ciutat.

ICVhem estat el primer partit de Badalona a plantejar formalment la necessitat d'unamoció de censura. Però això només es podrà aconseguir amb una voluntat política clara de les tres forces de l'oposició, superant velles fórmules polítiques. Nosaltres vam iniciar aquest procés obrint un diàleg amb laciutadania i la societat civil, compartint propostes per a un canvi a Badalona que pot començar ara, però sobretot ha de ser possible el2015. També hem de valorar on som més útils en aquestmoment excepcional, i decidir qui ens pot acompanyar en aquest viatge.

Notícies relacionades

Laresponsabilitat de les organitzacions polítiques i la societat civilbadalonina són imprescindibles per construir allò que volem, sense deixar-nos arrossegar pel pessimisme i el desengany. El futur és nostre si des de lesbases socialstreballem amb unitat, per uncanvi reala Badalona que pot començar ara, però sobretot que té molt de camí per recórrer.