2
Es llegeix en minuts

Elsentimentdemolts i cada vegada més badalonins s'expressaaquests dies quan qualsevolresponsable político regidor de l'oposició camina pels carrers de la ciutat. Molts ciutadans s'apropen i ens interpel·len amb expressions del tipus: "heu quefer alguna cosa", "això no pot continuar així", "no ensmereixemel que està passant"... I el que fa uns dies era un desig s'està convertint en una exigència.

¿I que és el que està succeintaBadalona? ¿Per què estem arribant a aquesta situació? Doncs perquè en uns moments especialment durs per a moltes i moltes famíliesterriblement colpejadesper la crisi, quan la xifra de l'atur es disparà a quotes històriques i el tradicionalmatalàsfamiliar que ajuda asuportaraquestes situacions està al límit, tenim ungovernmunicipal en franca descomposició, totalmentparalitzaten la seva acció de govern i encerclat pelsescàndolsi els casos depresumpta corrupcióque dia sí i dia també apareixen als mitjans de comunicació. Un govern tan preocupat pels seus problemes que no té temps ni ganes de preocupar-se dels problemes d'una ciutat que, cada dia, amb el PP, estàperdent oportunitats culturals, socials i econòmiques.

Un any i mig després que el Partit Popular assumís l'alcaldia de la tercera ciutat de Catalunya el panorama no pot ser més desolador; més semblant a laMarbelladeJesús Gilque a la ciutat honesta i treballadora que sempre ha estat. Albiol va arribar a l'alcaldia amb un discurs que barrejava la xenofòbia més delirant --per aquest motiu s'haurà d'asseure al banc dels acusats, on haurà de respondre a una acusació d'incitació a l'odi-- amb un populisme construït a base de mentides i falses promeses.

De la primera qüestió haurà de respondredavant la justícia, de la segona viu ara presoner. Presoner d'unsllibres gratuïtsque no arriben mai, d'unspisospretesamentsocialsque acaben essent una terrible enganyifa, d'una inseguretat ciutadana desbocada i de tantes i tantes coses que farien interminable la llista. I, el que és pitjor de tot, amb la flaire de lacorrupciósobrevolant la ciutat.

El que li va servir per guanyar les eleccions, la xenofòbiai lamentida, és precisament el que avui l'incapacitaper governar i gestionar la ciutat. Curiosament, a diferència dels nostres veïns Santa Coloma i Sant Adrià, Badalona no té representació de Plataforma per Catalunya en el nostre consistori. Mentre que aSanta Coloma, amb un 8% del vot, van treure tres regidors i aSant Adrià, amb un 6%, en van aconseguir un, a Badalona només van ser capaços de sumar l'1,5% de l'electorat. Els vots de l'extrema dretai la xenofòbia van trobar un còmode acolliment en la proposta del PP i li van servir per sumar els tres regidors que li van donar la victòria, en una ciutat on el partit governant, el PSC, va treuremés vots que en leseleccions anteriors.

Notícies relacionades

Precisament, per tot això, des de l'oposició hem de sercapaçosde donaruna sortida a la ciutat. A Badalona un altre governéspossible. Un govern construït a partir dels anhelsdelsveïns i l'entramat social de la ciutat, i des de laresponsabilitat i la unitatde tots els grups polítics.

Un govern que governi en interèsdels ciutadans deBadalona. De tots, no d'una part. El temps corre i els grups de l'oposició,PSC,CiUiICV-EUiA, hem demostrat que si compartim el diagnòstic hem de ser capaços de construir la solució. No és el moment d'estratègies, càlculs electorals o partidistes. És el moment de laresponsabilitat. És el moment de Badalona.