DESPRÉS DE LES ELECCIONS DELS EUA

1
Es llegeix en minuts
Obama, amb els voluntaris de la seva campanya, ahir a Chicago.

Obama, amb els voluntaris de la seva campanya, ahir a Chicago. / REUTERS / BRIAN SYNDER

"A l'aparell laCasa Blanca, un moment que li passo amb elpresident". Ahir a la nit uns quants voluntaris de la campanya d'Obama vam tenir una trucada molt especial. El president va utilitzar la mateixa línia telefònica que els voluntaris havíem estat usant tots aquests mesos, a través del nostre escriptori digital, per trucar-nos a nosaltres.

"Us estimo nois. Estic molt, molt orgullós de vosaltres, heu fet història". Van ser entre cinc i deu minuts en què Barack Obama ens va agrair tot l'esforç, per fer trucades, porta a porta, per registrar nous votants.... "Aquesta és, sens dubte, la millor campanya de base de tota la història". Més de 140 milions de trucades donen fe d'això.

Ahir, les eleccions. Avui, l'acció

"La reelecció és només elprincipi". Obama té ben clar el poder d'un grup compromès i organitzat. "Ara salvarem l'abisme fiscal", ens va dir, a l'al·ludir al fet que el Congrés, amb majoria republicana, ha d'aprovar a finals d'any les noves taxes. Obama vol apujar els impostos als rics i els republicans només estan disposats a eliminar les deduccions.

Demòcrates i republicans han d'arribar a un acord o el bloqueig portaria a aquest abisme fiscal que podria suposar la tornada a la recessió de l'economia nord-americana. Com a mesura de pressió, l'equip d'Obama ja ha posat en marxa una campanya de basewww.theaction.org. "A finals d'aquesta setmana o a principis de la que ve us arribarà un qüestionari, vull preguntar-vos sobre el futur", ens va avançar.

Confessions

"Durant la campanya hi ha hagut de tot, he tingut dies bons i dies dolents, després del primer debat, em deia 'això és undesastre', però aquí estàveu vosaltres tirant endavant".

Obama està convençut que el país tirarà endavant gràcies "a la implicació" de la gent i dels moviments de base. "Els voluntaris heu donat exemple que tot funciona si ho fem junts".

Notícies relacionades