El torn

Objectiu: la Lluna

1
Es llegeix en minuts

Aquest és el títol d'una de les aventures de Tintín que es va publicar el 1953, quatre anys abans del llançament del primer satèl·lit a l'espai i quan encara en faltaven 16 per a l'arribada de l'home a la Lluna. A l'àlbum hi havia una metàfora sobre la guerra freda i la cursa de l'espai de l'època i tractava un dels grans mites de l'home: l'arribada al satèl·lit de la Terra. Malgrat les dificultats, Tintín, el capità Haddock i companyia aconseguien enlairar-se cap a la Lluna. Per mi, sempre ha sigut més creïble aquesta aventura

Notícies relacionades

-tot i saber que es tractava d'un còmic- que no pas la que el juliol del 1969 va transcendir mundialment i aquí va ser narrada per televisió per Jesús Hermida.Tothom s'ha preguntat una infinitat de vegades per què en aquestes quatre dècades no s'hi ha tornat. Hi ha respostes per a tots els gustos.

Però ara que les aventures de Tintín arriben a la gran pantalla segons la mirada deSteven SpielbergiPeter Jackson,coincideix amb l'anunci deRichard Branson que el Nadal de l'any que ve el propietari de la companyia Virgin i la seva família el celebraran a l'espai fent-hi una passejada per experimentar la ingravidesa.Branson,a més, ha anunciat que el seu objectiu, com Tintín primer i la NASA després, és la Lluna. I que està decidit a construir-hi un hotel. El bitllet val uns 150.000 euros. Com que el viatge fins allà dalt només està a l'abast d'uns pocs afortunats,Xavier Gabriel, entre d'altres, ¿vostès què creuen que és, un llunàtic o un visionari? ¿Vostès s'hi veuen de vacances o prefereixen veure la Lluna penjada al cel des d'algun racó idíl·lic al costat de la persona estimada? Sí, sóc un romàntic i m'agrada somiar, però tocant de peus a terra, i de moment i malgrat tot, el meu objectiu és ser feliç aquí, a la Terra.