La roda

Els beneficis de riure

1
Es llegeix en minuts

A l'Índia i a l'antiga Xina imperial hi havia uns temples on les persones s'hi reunien per riure amb l'objectiu d'equilibrar la salut. En cultures ancestrals, d'entre els membres de la tribu destacava eldoctor pallassoopallasso sagrat, un fetiller vestit i maquillat que receptava el poder terapèutic del riure per curar els guerrers malalts.Freudtambé defensava l'esperit curatiu del riure. El 1998,Robin Williamsva protagonitzar la pel·lículaPatch Adams.La cinta explicava comHunter Adams,metge de família i pallasso vocacional, implantava amb èxit la teràpia del riure entre els pacients de l'hospital per ajudar-los a combatre les malalties i els tractaments que obligaven a ingressar-hi.

Notícies relacionades

Des de fa més de deu anys, en les clíniques i hospitals del nostre país hi ha companyies de pallassos que fan la vida més agradable a milers de nens i nenes que esperen la seva visita amb ànsia. XaropClown, Pallassos sense Fronteres, Sonrisas Médicas o Pallapupas es corden la bata blanca, es planten una nassarret vermell arrodonit al mig de la cara i encomanen felicitat a tort i a dret. Recepten somriures i riallades per les habitacions entre una sessió de químio i una intervenció delicada de cor. Però ara aquest servei, que beneficia més de 50.000 persones i que ofereixen aquests centres hospitalaris, està amenaçat per les retallades que per culpa de la crisi pateix el sector sanitari.

Després de l'estiu la vida serà molt més dura, però encara ho serà més per a aquells pacients que ja no rebran la seva píndola de felicitat, aquella dosi necessària per injectar-los força, energia que els servia d'ajuda per combatre -i en alguns casos guanyar- la batalla contra la malaltia. No permetem que la crisi devaluï els beneficis del riure.