El torn

La generació Impulsa

1
Es llegeix en minuts

La setmana que ve a Girona es lliuraran els premis Impulsa que atorga la Fundació Príncep de Girona. Els guardons són per a joves d'entre 28 i 35 anys que ja han excel·lit en la seva feina gràcies a la seva capacitat emprenedora i la seva tenacitat de creure en ells mateixos i fer realitat les seves idees. Uns premis que es lliuren en el marc del Fòrum Impulsa, que aplega institucions i empreses que ara fa dos anys van començar a caminar amb l'objectiu de canalitzar inquietuds i voluntats a través d'accions concretes destinades a promoure el desenvolupament personal i col·lectiu de la gent jove. I, sobretot, donar impuls als joves emprenedors que fugen del conformisme i s'arrisquen.

Notícies relacionades

Impulsar és sinònim de tirar endavant, incitar a fer alguna cosa amb un objectiu. Incentivar i fomentar les iniciatives dels joves, motivar el seu sentit emprenedor i aplaudir i acompanyar el seu compromís d'arremangar-se per contribuir a fer que al món que ens ha tocat viure s'hi pugui viure una mica millor -no ja que sigui millor que això potser seria molt pretensiós- és molt lloable. Els dic això perquè sovint els emprenedors no tenen la sort que una fundació es fixi en el seu projecte i el premiï amb una bona dotació econòmica que li injecti optimisme i impuls. Ans al contrari, es troben amb entrebancs des de totes bandes i malgrat això, i gràcies a les seves conviccions en les seves idees i possibilitats, no defalleixen i treuen energies i recursos de sota les pedres per sortir-se'n. I se n'acaben sortint perquè són aquellsjaspde l'anunci, joves amb sobrada experiència.

Conec una dona jove que no arriba als 30 i que, tenint una bona feina amb un bon sou , va optar per fugir del conformisme i la comoditat per fer realitat el seu somni: ser la seva empresa, treballar i contribuir a la riquesa del seu país. Era un salt al buit però la llibertat i la felicitat l'omplien més que no pas els triennis i les nòmines fixes. És la generació que empeny i que ja és aquí. ¡Benvinguda sigui!