El torn

Les raons de l'apagada de TV-3

1
Es llegeix en minuts

Finalment, el govern valencià deFrancisco Campsha aconseguit tancar els repetidors de TV-3. Davant el clam aixecat des de tots els sectors de la societat, les raons que ha donat per justificar el tancament es poden qualificar de kafkianes.

Malgrat aquesta qualificació, hi ha raons de pes, a benefici del senyorCamps,per portar a terme aquesta agressió contra la llengua catalana i la llibertat d'expressió.

Amb aquesta decisió, el senyorCampsacontenta els seus amos de Madrid, perquè totes les accions que emprengui contra Catalunya són mèrits per poder sumar al seu currículum. L'anticatalanisme, en aquests moments, ven i sempre ajuda a esgarrapar uns quants vots. A més, els escàndols, com els dels vestits, es podran controlar millor.

TV-3 no es pot comparar amb el Canal 9. No és només qüestió de pressupost, sinó de professionalitat. Si el públic les compara, el ridícul de Canal 9 és espantós.

Notícies relacionades

Per una altra part, el PP valencià, des dels diversos sectors que li donen suport -com, per exemple, l'Església-, ha aconseguit crear una massa social totalment tancada i domesticada. La televisió catalana, doncs, contamina les idees i desperta consciències. És igual que quan va triomfar la revolució francesa, tot el que venia de França era dolent. I, per acabar-ho d'adobar,Zapatero és el culpable de tot. Ara, perquè no els dóna més canals.

Amb totes aquestes raons, malgrat que la decisió es pugui titllar d'incomprensible i de feixista, no és difícil entendre els beneficis que reporta el tancament al senyorCamps.Però, ¡compte!, aquest obscurantisme en què han aconseguit sumir bona part de la societat valenciana no es podrà mantenir durant molt de temps. La sortida del País Valencià cap a Europa és per Catalunya i no per Madrid. Ben segur que totes aquestes accions se'ls giraran en contra, però, aleshores, aquests senyors ja hauran fet el negoci.