El torn

L'art de saber comunicar

1
Es llegeix en minuts

Alfredo Pérez Rubalcabava assegurar en la seva primera compareixença que la comunicació serà la prioritat del nou govern. En una etapa que està marcada per l'austeritat, les reformes i la cohesió social, el superministreRubalcabacreu que s'ha de tenir més que mai una excel·lent comunicació amb els ciutadans. I va dir allò que el govern és un president i 15 portaveus perquè cada ministre ha de ser capaç no ja d'explicar-se sinó de comunicar el que s'ha aconseguit.

Notícies relacionades

Amb tots els meus respectes, senyorAlfredo Pérez Rubalcaba, en tinc els meus dubtes. No crec que se'n surtin. Dubto molt que els nous ministres hagin adquirit de cop i volta aquesta traça, tinguin tots d'avui per demà aquesta qualitat, una habilitat que tenen molt pocs, de saber connectar amb els que els escolten. Una cosa és explicar i una altra de ben diferent és comunicar. Comunicar és fer un pas més enllà. No només implica saber explicar el nostre missatge -que s'entengui- sinó que a més a més arribi al nostre interlocutor. Si una explicació sovint es queda a la superfície, una bona comunicació hauria de ser capaç d'entrar i somoure la consciència dels nostres interlocutors, això és arribar a les persones, comunicar-s'hi. Comuniquem el que sentim. I els ministres es deuen haver preguntat ¿com ho haig de fer perquè m'entenguin i el meu missatge arribi? Si s'aconsegueix deu ser perquè el nostre discurs parteix de la convicció, perquè el que diem ho diem amb un llenguatge suggerent i captivador i l'hem sabut bastir d'emocions i sentiments necessaris perquè les nostres idees connectin amb les dels nostres receptors. Comunicar és un acte de respecte, per les emocions i per la llibertat de qui t'escolta.

Com escriviaFerran Ramon Cortésal seu llibreL'illa dels 5 fars, allò que només entenem, ho podem oblidar. Si a més a més d'entendre-ho, ho sentim, ho recordarem sempre. Tindran aquest art els nous ministres?