Editorial

Contra l'alcohol jove

L'opinió del diari s'expressa només als editorials. Els articles exposen posicions personals.

1
Es llegeix en minuts

Des d'ahir es difon la campanya del Ministeri de Sanitat destinada a informar els joves dels efectes nocius de l'alcohol en l'organisme, una mesura pensada per fer canviar l'opinió de dos terços dels adolescents que creuen, equivocadament, que el consum de begudes alcohòliques durant el cap de setmana "no comporta riscos per a la salut". Aquesta iniciativa, unida al conveni firmat ahir pels editors de diaris i el ministeri per limitar la publicitat i informar dels perills associats a l'alcohol, ha d'omplir el forat legal deixat per la retirada, per raons polítiques, del projecte de llei que havia de regular-ne el consum, al qual es van oposar tant les patronals del sector com els portaveus de primera fila del PP.

Notícies relacionades

Acabar amb la ingènua suposició que una mica d'alcohol durant el cap de setmana no comporta excessius perills és una tasca indispensable per contrarestar els efectes a llarg termini d'un hàbit social amb repercussions en el rendiment intel.lectual, la vida familiar i el món laboral. I les estadístiques espanyoles resulten alarmants: l'edat mitjana d'inici en el consum d'alcohol se situa en els 13,7 anys, el 64% dels menors admeten que consumeixen alcohol i un terç assegura que s'ha emborratxat almenys una vegada.

Aquestes dades exclouen qualsevol excepció. No té cap fonament la pretensió que la cervesa i el vi, begudes socialment més acceptades, són com qui diu innò- cues. Els famosos botellones o anar a fer uns vins, distraccions col- lectives molt arrelades entre els joves, comporten un risc cert, i han fet bé els dissenyadors de la campanya de no acceptar zones de tolerància. L'adolescència i l'alcohol són incompatibles.