On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

ImaginCafé: un nou centre cultural

Proposa gratuïtament exposicions artístiques, de moda, xerrades i concerts

ImaginCafé: un nou centre cultural

IMAGINCAFÉ

5
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Barcelona és una ciutat en constant ebullició cultural, un lloc on els emprenedors troben l’entorn adequat per fer realitat les seves idees i els seus somnis. Fruit d’aquesta tendència no paren d’aparèixer nous locals dedicats a organitzar tota mena d’activitats d’oci i cultura per als públics més variats. Un dels últims a desembarcar aquí és el cèntric ImaginCafé (Pelai, 11), que ofereix mensualment propostes atractives amb artistes de referència, en forma de xerrades en directe, exposicions, concerts o ‘workshops’, sempre gratuïts (només cal inscriure-s’hi a la seva web) i a les 19 hores. Es divideix en sis sales amb una oferta concreta en cada una: l’Àgora (espai central multiusos), el Buit (exposicions i vídeo art), Shop Up (dissenyadors i moda), ImaginMusic (sala de projeccions i concerts), The Lab (laboratori multimèdia) i Gaming Arena (especial per a jugadors). Descobrim el que ens han preparat per a aquest mes de setembre, ple d’al·licients.

Art i moda

L’artista txecocatalana Eva Kazulova presenta la seva exposició ‘El contacto’, que podrà veure’s durant el setembre i l’octubre. És una col·lecció de pintures en tela amb què la creadora expressa que les mans no només són eines funcionals que ens ajuden en el nostre dia a dia, sinó que també són un canal per expressar les emocions. Amb ella aprofundeix en les posicions que adopten les nostres mans quan entren en contacte i com es pot transmetre energia, pensaments, i fins i tot amor, a través d’elles.

Al Shop Up ofreixen ‘Contra viento y marea’ de Les Marées, una col·lecció molt personal que, mitjançant materials de qualitat i proximitat, s’inspira en el vaivé de les marees per destacar la força de les coses importants que es mantenen fèrries i immòbils malgrat les envestides del mar. La seva idea és que la bellesa autèntica és atemporal i mai es veu antiga, per la qual cosa la seva proposta desafia el temps i les modes passatgeres a través d’uns productes diferents i originals.

Una classe magistral i bandes sonores

D’acord amb aquesta mostra, la dissenyadora Adriana Dumon oferirà, dimarts 7, una classe magistral amb el mateix títol, Contra viento y marea. Allà compartirà amb nosaltres els seus coneixements sobre el sector i ens ensenyarà els trucs per arribar a la inspiració, perfeccionar els nostres dissenys i potenciar la nostra creativitat. També explorarà el concepte esmentat d’atemporalitat, repassarà la seva trajectòria al món de la moda i ens detallarà tots els elements necessaris per crear una marca pròpia i fer-la créixer.

El protagonista de l’acte següent serà el compositor de bandes sonores Lucas Vidal, un madrileny que alterna la seva feina per a pel·lícules i sèries espanyoles (‘El árbol de la sangre’, ‘Élite’) amb les superproduccions de Hollywood com ‘Fast & Furious 6’. Forma part d’una nova generació d’autors educats en la tradició de la música clàssica que també vol crear al ritme dels nous sons de l’era digital. En l’actualitat està immers en la promoció del seu propi projecte, l’àlbum ‘Karma’, en què combina els sons electrònics amb el poder d’una gran orquestra. Aquesta xerrada amb el músic, titulada Hollywood, electrònica i simfonies del futur, forma part del cicle ‘Relatos Sonoros’ i serà moderada el dijous 9 pel professor d’història de la música moderna, Javier Blánquez.

La dona a Internet i música de platja

Un altre dels seus cicles habituals és ‘Bits & Bots’, el pati de jocs de la tecnoartista Mónica Rikić per imaginar, juntament amb altres artistes tecnològics i creadors digitals, nous escenaris relacionats amb la robòtica, la intel·ligència artificial i la neurotecnologia. En aquesta ocasió, la convidada serà Remedios Zafra, especialista en l’estudi crític de la cultura contemporània, l’antropologia i el ciberfeminisme i d’aquí que la conversa versi sobre (ciber)feminismes i cultura digital (dimarts 14). Aquí, també s’estudiarà la relació que hi ha entre l’art i el ciberfeminisme, qui són les ‘netianes’ (dones a Internet) i les aportacions de la matemàtica precursora Ada Lovelace al feminisme. La cultura digital i la revolució d’Internet des d’una òptica femenina que pretén trobar el paper de la dona en aquest nou món.

Notícies relacionades

També hi ha espai per a la música i, com que encara queda una mica d’estiu, tindrem un concert adequat a l’època. Es tracta dels germans malaguenys JavyPablo (dimecres 15, 19 h), que sonen a festa a la platja i a bones vibracions. Tenen un estil fresc i desenfadat que s’inspira en el folk, el reggae i el rock i acaben de llançar un projecte musical a base de guitarres i domini de l’acústic amb aires estiuencs. Al recital presentaran els seus nous temes amb què estan començant a llaurar-se un nom en el panorama musical nacional.

La cultura i el feminisme

Finalment, Visiones Creativas, està moderat per la periodista cultural Leticia Blanco i s’endinsa en la creativitat i el procés creatiu amb tota mena d’artistes rellevants, des d’escriptors o directors de cine fins a dissenyadors gràfics. El 22 de setembre, l’artista multidisciplinària Paula Bonet i Francesca Tur, publicista especialitzada en el món de les tendències i creadora de Tendencias.tv, compartiran les seves sensacions i punts de vista sota l’epígraf Arte, literatura y feminismo. Bonet expressa els seus sentiments i crítiques socials a través de pintures a l’oli, gravats, il·lustracions o literatura. L’artista valenciana farà un repàs de la seva trajectòria artística i presentarà L’anguila, el seu últim llibre, així com compartirà les reivindicacions feministes amb què fa front a les vexacions, menyspreus i discriminacions que les dones incomprensiblement pateixen al llarg de la seva vida. Art, moda, música i feminisme, quatre temes importants per omplir aquestes tardes de setembre i descobrir un nou local dedicat a la cultura.

Activitats de setembre a ImaginCafé

¿On?  ImaginCafé (Pelai, 11).

¿Quan?  diferents dies del mes, a les 19 hores.

Preu:  entrada lliure (imprescindible la reserva prèvia).

Més informació:  ImaginCafé.