On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

La Rambla acull espectacles infantils gratuïts

El cicle Àgora ofereix contes, circ, improvisació, marionetes i teatre

La Rambla acull espectacles infantils gratuïts
4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

La Rambla és un dels grans atractius de la ciutat, un dels passejos més envejats del món pels seus colors i diversitat. Per si no tingués prou al·licients, aquests mesos en què ja comença a fer bon temps ens ofereixen cada quinze dies un espectacle familiar gratuït a l’aire lliure al Pla del Teatre, el cicle Àgora Infantil, organitzat per la Biblioteca del Gòtic, Andreu Nin. Se celebra els dimecres a les 17.30 hores excepte al juliol (12 hores) i, tot i que l’entrada és lliure, l’aforament és limitat i ha de fer-se reserva prèvia trucant al 93.343.73.69 o enviant un correu a b.barcelona.an@diba.cat. En aquesta primera edició hi ha una mica de tot: contes, circ, improvisació, marionetes o teatre físic. Preparem-nos per disfrutar d’unes divertides tardes amb els nostres petits.

Contes, dibuixos i circ

Avui podrem assistir a El misteri de les dents, una de Les aventures del follet Oriol, la sèrie de llibres escrits i il·lustrats per Òscar Sardà, que també estarà present en l’acte perquè tots vegem com dibuixa mentre l’actriu i narradora Núria Clemares recita el conte. La trama se centra en un simpàtic follet que rep la visita inesperada de la seva amiga Ona ,que està espantada perquè li han robat, de sota del coixí, la dent que li havia caigut. Amb l’ajuda d’una cuca de llum i el ratolí Pérez, viuran una arriscada i perillosa aventura per descobrir qui s’amaga darrere de la misteriosa desaparició. El grup haurà d’endinsar-se en una profunda cova, submergir-se en les aigües gèlides d’un estany i fer front a un ogre malvat.

La següent cita és el 19 d’aquest mateix mes amb Las cossas nostra, un espectacle circense amb malabarismes i acrobàcies a càrrec d’Amelia Cadwallader i Kiki Vita, una parella que combina el teatre de carrer, el físic, la comèdia i el clown. Interpreten Mia Mine i Mr. Vita, dos gàngsters víctimes de la moda italiana que ens conviden a entrar al seu món absurd i extravagant. En el seu muntatge manipulen ‘hula hoops’ i pilotes, però també éssers humans de formes mai vistes abans dins d’increïbles rutines còmiques. L’espectacle culmina amb una coreografia de dansa d’un número tan ridícul com impressionant: la font de l’Ànec de Goma. En tot moment mantenen un contacte directe i obert amb el públic, cosa que provoca que cada funció sigui sorprenent.

Improvisació i el carrer del Mar 

Al juny arribaran les Històries improvisades, a càrrec de la companyia Impro Barcelona, i ja sabem com les gasten aquest tipus d’actors. Res està previst, no hi ha guió i tot va sorgint sobre la marxa. El públic participa suggerint temes per crear contes en directe. Ho poden fer de diferents maneres, llegint el fragment d’un llibre per després desenvolupar-lo, demanar als assistents un títol, un lloc o un país per iniciar una història o un personatge a partir del qual inventar. Tot això provoca que mai hi hagi dues actuacions iguals.

La segona funció del mes serà la de la companyia Genovesa Narratives Teatrals, amb el teatre d’objectes representat en un dels seus Contes de butxaca, Carrer del Mar (dia 16 de juny). L’acció transcorre en un carrer on no hi ha semàfors i la gent es para quan vol. Aquest lloc es troba entre la fina línia de l’aigua i una filera de cases amb gust de sol, cel i sal. Allà s’expliquen 730 històries a l’any, dues per dia. Sempre són les mateixes històries marineres, però no són mai iguals. L’actor Joan Rioné serà l’encarregat d’explicar-nos aquest conte farcit de fantasia.

Els titelles i un pallasso

Notícies relacionades

Obrirà els migdies de juliol El senyor Borra a la Biblioteca (dia 7), de Micro Troupe, amb marionetes manipulades per Elena Mesa. En aquest espectacle, indicat per a nens a partir de quatre anys, aquest petit titella amb un cos de drap va a la biblioteca a buscar noves aventures. El seu amic Sabatot li ha dit que està plena de contes que expliquen coses fabuloses d’animals, pobles, persones, i que molts estan plens de dibuixos, fotografies i gravats. Però l’ha advertit que allà és obligatori guardar silenci. Tafanejarà a l’interior d’un llibre, descobrirà les lletres i dibuixos i també coneixerà els personatges dels contes més populars. I continuarà buscant i buscant aventures a les lleixes i finalment trobarà l’aventura que li agradarà més, que és l’aventura de llegir.

Finalment, el 21 de juliol podrem descobrir Tot sol... i núvol, de la companyia Le Puant, protagonitzat pel clown Adrià Viñas, amb una cadira i una maleta. Quan estan sols s’aturen, s’asseuen i contemplen si fa sol o està ennuvolat. El pallasso és molt innocent, però sap que té múltiples recursos per combatre l’avorriment com la cadira, on es pot asseure, però amb la qual també pot jugar o ballar, així com una maleta misteriosa amb un contingut fantàstic. És un espectacle pròxim amb què ens sentirem identificats, que transforma la realitat en ficció i en què es diu tot allò que no ens atrevim a esmentar. Moltes bromes, una mica de màgia i, sobretot, amb la participació activa del públic, que contribueix a la diversió. Un muntatge divertidíssim que servirà d’esplèndid colofó a aquestes tardes infantils a l’Àgora, és a dir, a la plaça del Teatre de la Rambla.

Àgora Infantil

¿On?  Pla del Teatre, a la Rambla.

¿Quan?  diversos dimecres a les 17.30 hores. El juliol, a les 12 hores.

Preu:  entrada lliure. Imprescindible la reserva prèvia.

Més informació:  Ajuntament de Barcelona.