On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Un concert romàntic amb grans cantants de musicals

El festival Amor x Amor se celebra ‘online’ amb més d’un centenar d’artistes

Un concert romàntic amb grans cantants de musicals
5
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Un dels sectors que han quedat més tocats aquest últim any ha sigut el del teatre musical. Els espectacles de gran format estan pràcticament desapareguts en combat amb la pèrdua de llocs de treball que això suposa no només per als artistes, sinó també per a tota la gent que treballa darrere de l’escenari, que també cal tenir en compte. Malgrat això han sigut els més solidaris, els que més ens van ajudar amb propostes per suportar el confinament i, malgrat que la seva situació no ha millorat, continuen demostrant una actitud admirable. L’últim exemple podrà comprovar-se avui mateix, ja que, com cada any per aquestes dates, se celebra el festival benèfic Amor x Amor, en el qual acostumen a trobar-se uns quants d’ells en una trobada propiciada per la productora Marisol González.

Una edició especial per YouTube

Aquesta cinquena edició haurà de ser especial, ja que no és possible fer-ho presencialment, però han buscat una fórmula diferent per seguir endavant. Per a això es van posar en contacte amb els artistes amb la intenció d’oferir gratuïtament per YouTube una sèrie de duos (Duets de Musicals a Distància) gravats expressament per a aquesta ocasió que s’aniran penjant al llarg del dia cada 10 minuts, aproximadament. La resposta ha sigut molt més positiva del que preveien. «Estem extraordinàriament sorpresos amb la qualitat dels vídeos i amb la implicació de tots els professionals que hi han participat. El que pensàvem que seria una cosa senzilleta i modesta s’ha convertit en una cosa espectacular. Està sent molt emocionant descobrir cada vídeo», reconeix Marisol González.

La directora artística, Alicia Serrat (autora de l’esplèndida Trilogia de l’amor), no ha pogut dirigir escènicament el concert, però s’ha encarregat, junt amb González, de la coordinació d’artistes i distribució de vídeos durant la jornada. Dani Campos, que va dirigir musicalment les últimes edicions, ha participat en diversos vídeos, així com altres músics importants com Berenguer Aina, Miquel Tejada, Marc Sambola, Gerard Alonso, Gustavo Llull i Josep Ferré, entre molts d’altres. I també s’hi han apuntat altruistament a col·laborar un gran nombre de professionals en aspectes tècnics (càmeres, maquillatge, edició, etcètera). Finalment, un altre nom important s’ha sumat a la llista, Antoni Font i Mir, responsable de la pàgina de referència del gènere Teatremusical.cat, que ha gestionat la publicació dels vídeos, que es publicaran durant tot el dia d’avui al seu canal de YouTube i es mantindran per sempre.

Els artistes i el repertori

Però, ¿qui en seran els participants? preguntaran els més ansiosos. Doncs ni més ni menys que ¡un centenar! de cantants joves i veterans entre els quals figuren, entre molts d’altres: África Alonso, Clara Altarriba, Daniel Anglès, Víctor Arbelo, Giancarlo Arena, La Barni Teatre, Ester Bartomeu, Roger Berruezo, Albert Bolea, Júlia Bonjoch, Pilar Capellades, Mariona Castillo, Chipper, Maria Codony, Ferran Enfedaque, Lydia Fairén, Jan Forrellat, Gisela, Jana Gómez, Marc Gómez, Anna Herebia, Raquel Jezequel, Júlia Jové, Anna Lagares, Georgina Llauradó, Núria Llausí, Mone, Mònica Macfer, Edgar Martínez, Gigi McFarlane, Elisabet Molet, Julia Moller, Xavi Navarro, Joan Olivé, Patricia Paisal, Sylvia Parejo, Joana Roselló, Nerea Royo, Joan Sáez, Miguel Ángel Sánchez, Clara Solé, Georgia Stewart, Miquel Tejada, The Feliuettes, Estel Tort, Víctor Ullate Roche i Anna Valldeneu. A més, aquest any fins i tot participaran des del West End de Londres Madalena Alberto i Julie Atherton gravant els seus propis duets. Com a primícia presentem el d’Adriana Brun i Georgia Stewart, el que obrirà la jornada.

Les sorpreses se succeiran al llarg de la jornada, ja que l’organització manté en secret la majoria de les parelles. Només podem avançar que hi ha molts plats forts amb combinacions de talents explosives i inesperades, grans veterans que es retroben, joves promeses que canten amb estrelles o reunions d’amics. Tampoc podem revelar les cançons que interpretaran, però sí que podem avançar alguns dels musicals a què pertanyen. Hi haurà temes d’obres catalanes (Mar i Cel, Per si no ens tornem a veure, T’estimo ets perfecte, ja et canviaré i Aquelarre), clàssics de Broadway (Marry me little, Phantom of the Opera, Miss Saigon), versions d’alguns de sorgits del cine o amb la seva versió cinematogràfica (Moulin Rouge, La La Land, Cry Baby, Once, The lion king, Hairspray, The color purple i The little shop of horrors) i dels últims anys (Dear Evan Hansen, Waitress, In the heights o l’acabada d’estrenar The Prom). D’al·licients no ens faltaran...

Un festival benèfic amb cinc anys d’història

Notícies relacionades

L’organització benèfica escollida aquest any és Assís Centre d’Acollida, una entitat situada a Sarrià-Sant Gervasi que es dedica a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones sense llar amb especial dedicació a les dones que es troben en aquesta situació. Desenvolupen programes i projectes per atendre les seves necessitats bàsiques i sensibilitzar la societat per ajudar-les. Les aportacions podran fer-se des d’avui mateix per transferència bancària al compte ES77 2100 0808 17 0200673850 o enviant un Bizum al número 33578 marcant l’opció Aportar a Causa Solidària.

Amor x Amor se celebra des de l’any 2017, quan es va estrenar al Teatre Victòria i el tema, com avui, eren els duos de musicals. El 2018 es va centrar en les cançons d’amor, mentre que el 2019 es tractava de duets cinematogràfics al Condal i, finalment, el 2020 eren balades romàntiques dels 80 i va tenir lloc al Romea. Hi va haver actuacions memorables que es poden recuperar al seu canal de YouTube. Aquest any serà diferent, però aquesta solució ha provocat que la llista d’artistes participants sigui no només catalana ni espanyola, sinó que és possible que hi hagi també alguna connexió amb l’estranger... Tots aquests artistes i tècnics mereixen que els tornem a l’amor que ens envien i que els donem suport incondicionalment quan arribi el moment. I és que en aquest món tan boig que ens ha tocat viure l’únic que ens consola és l’amor (i la cultura, és clar).

Amor x Amor 2021

¿On es pot veure?  al canal de YouTube de Teatremusical.cat.

¿Quan?  els vídeos s’aniran penjant durant el dia d’avui, però es mantindran per sempre en aquesta web.

Preu:  gratuït.

Vídeos d’edicions anteriors:  al canal de YouTube d’Amor x Amor.