On Catalunya

FER ARRELS

El gran eucaliptus blanc de passeig de la Bonanova, a Barcelona

La capçada sobresurt per sobre dels edificis veïns

L’eucaliptus del passeig de la Bonanova, en Barcelona.

L’eucaliptus del passeig de la Bonanova, en Barcelona. / A. MADRIDEJOS

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

Aquest magnífic eucaliptus amb l'aspecte de continuar creixent a bon ritme, sense branques seques ní símptomes de decaïment, es troba en un jardí privat del passeig de la Bonanova, al districte barceloní de Sarrià-Sant Gervasi, però és possible observar-lo des de l'exterior. Gràcies a l'amabilitat d'una veïna i en companyia del meu col·lega Ricard Llerins, incansable descobridor d'arbres singulars, vaig accedir recentment a l'interior de jardí per a fotografiar-lo i comprovar les seves dimensions. I realment és un exemplar poc comú: encara que tot just té 70 anys de vida, se situa entre els cinc eucaliptus més gruixuts de Barcelona (el seu tronc arriba als 3,88 metres de perímetre a 1.30 m.) I possiblement sigui ja el més alt (32 m.), més fins i tot que els edificis que l'envolten.

Notícies relacionades

A més de créixer sense competència d'altres arbres i estar ben cuidat, el reg de la gespa li garanteix sens dubtes una aportació abundant d'aigua. L'eucaliptus de la Bonanova, que és concretament un 'Eucalyptus globulus', per les nostres latituds la més comuna de totes les espècies, serà inclòs properament al catàleg d'arbres d'interès local.

Localitzador Google Maps d'arbres singulars Fer Arrels-On Barcelona

Eucalyptus globulus

NOM COMÚ EN CATALÀ: eucaliptus blau NOM COMÚ EN CASTELLÀ: eucalipto blanco (o azul) ORIGEN: Sud-est d'Austràlia i Tasmània ANTIGUITAT: cap al 1950 LLOC: Barcelona. Jardí privat al passeig de la Bonanova, cantonada amb el carrer d'Horaci (Sarrià-Sant Gervasi)

Temes:

Fer arrels