On Catalunya

DE BOTIGUES

Casa Atlântica: de l'Atlàntic a casa

Casa Atlântica ven mobiliari i accessoris dels gallecs Belén Martínez i Lester Barreto i de petits artesans de ciutats a la vora de l'oceà

zentauroepp48194187 visitar190527124439

zentauroepp48194187 visitar190527124439 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

No tot és estètica nòrdica al món de l’interiorisme i la decoració. Enamorats de les tendències de la llar, deixeu pas a les línies atlàntiques. Per descobrir els seus ‘must’, cal posar rumb a l’espai que li ret culte, al barri de Gràcia. Es diu Casa Atlântica: un showroom-taller-botiga creat i regentat per Belén Martínez i Lester Barreto, gallecs establerts a Barcelona, ciutat que han escollit per divulgar tant la mestria de les seves terres com la seva pròpia.

Casa Atlântica

Llibertat, 7Telèfon: 93.382.18.88Horari: De dilluns a divendres, de 12.00 a 20.00; dissabte, de 16.30 a 20.00

A Casa Atlântica es troben peces creades per la parella (entre 10 i 60 euros), de les quals de vegades només són autors del disseny i altres cops ho són de tot el procés de producció gràcies a un estudi de ceràmica que tenen al soterrani d’aquest tradicional local de barri, d’aires bucòlics i gairebécampestres.Entre les obres més emblemàtiques destaquen uns acolorits testos de fang, disponibles en totes les mides, uns llums, uns gerros i altres complements decoratius de ‘scoubidou’ (uns fils de plàstic que solen utilitzar els nens i nenes per fer clauers i braçalets).

Vímet i ceràmica són materials recurrents en els objectes que es venen en aquest local. / jordi cotrina

Notícies relacionades

A la botiga també hi ha una selecció d’accessoris i de mobiliari trobat en petits tallers a la vora de l’oceà Atlàntic: des de Portugal fins a la seva Galícia natal. Cadires i cistelles de vímet, vaixelles pintades a mà, alfombres, figures decoratives... És el petit gra de sorra per divulgar el treball artesà de la seva terra, diuen.

Tenen màgia perquè, des que van obrir fa tres anys, han aconseguit una clientela fidel entre els barcelonins que saben valorar el treball artesanal; ofereixen tallersDo It Yourself en escoles com Duduá; estan presents als mercats i trobades més cool(com Festivalet, per exemple); les seves creacions decoren restaurants i botigues aclamats de la ciutat, i també porten l’art a altres terrenys amb col·laboracions creatives amb grans marques. Però aquesta ja és una altra història.

Temes:

Botigues