On Catalunya

DE BOTIGUES

Plantes, disseny i arquitectura

8H, al barri de Gràcia, és una floristeria inusual: exposa les seves plantes com si fossin objectes de col·lecció. I les canvia segons l'estació de l'any

zentauroepp47065487 visitar190226111633

zentauroepp47065487 visitar190226111633 / SILVIA CORTADA BALLUS

2
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

"Això és el que passa quan arquitectes, dissenyadors i jardiners munten una floristeria", diuen unes lletres a la porta del número 26 del carrer de Verdi. Però ¿què és el que passa exactament? Doncs que sorgeix una 'boutique' de plantes d’allò més bonica, amb una història darrere que alguns qualificarien d’impredictible i altres, com una continuïtat lògica.

Aquí va la història: 8 H Studio va obrir el 2011 com una firma d’arquitectura i disseny, explica Roger Gironès, un dels socis juntament amb Jordi TarridaJordi Ponces i Dani Soler. "Fa un parell d’anys vam començar a reformar aquest impressionant local 'open space'. El vam obrir a la llum natural creant un pati-jardí i li vam donar l’estil industrial que té ara".

Es tracta d’un espai de dimensions poc habituals per al barri de Gràcia. "Sempre ho hem volgut aprofitar perquè passin coses. Al carrer teníem una porta opaca, tancada, i ens vam començar a preguntar com podíem obrir-nos més al barri, per formar-ne més part. Aquesta inquietud, unida a la passió i la formació de Jordi Tarrida per la jardineria, va desencadenar en la creació d’un aparador i l’obertura de la floristeria 8H, que es va gestar en poc més de 48 hores", prossegueix Gironès.

Des de fora, el seu joc de clarobscurs, amb focus de llum càlida, podria portar a pensar que allò és una bomboneria o una joieria de luxe. Però el que presideix l’espai són plantes, majoritàriament verdes, com si fossin peces de col·lecció. "La nostra idea és que tant la seva disposició com les seves varietats, singulars, vagin canviant amb les estacions. Volem aplicar el mateix concepte que el de cuina de mercat: segons les temporades, la selecció variarà", explica.

Cactus, penjants, ficus...

Plantes 8H (8H Studio)

Verdi, 26 Telèfono: 93.182.16.67 Horaris: De dimecres a dilluns, d’11.00 a 14.45 i de 16.00 a 20.30 hores

Notícies relacionades

El ventall és variat, des de cactus a penjants i ficus, passant per plantes suculentes, petites o grans, sobretot pensades per revestir els interiors, acord amb l’hivern. El frondós caos ordenat que transmet és intencionat. Així pretenen demostrar que es pot omplir la casa de vegetació amb un resultat agradable. "Entre la multitud de plantes també tenim alguna peça més gran, que actua com a protagonista, ja que per si sola pot omplir un espai," aclareix Gironès.

De cara a la temporada primavera-estiu, preveuen decantar-se per espècies recomanades per a jardins i terrasses, molt sol·licitades a Gràcia, on hi ha molts espais oberts a les vivendes i locals. També han anat afegint a la botiga testos i objectes variats que complementen el seu món verd. Per a l’interiorisme de la botiga han apostat per materials propis del sector de la construcció: metall i fusta, com a homenatge a l’essència de l’estudi.

Temes:

Botigues