On Catalunya

DE NIT

'Dinner shows' electritzants

Gatsby, Cabaret, Zuu i Carpe Diem han aconseguit encaixar en la nit de Barcelona un format que arrasa a Eivissa: sopar amb vista a un escenari trepidant

zentauroepp46140456 on visitar181213111540

zentauroepp46140456 on visitar181213111540 / Marco Rmcevic

3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

La llavor del sopar-espectacle en versió ‘superfashion’ a Barcelona s’ha d’atribuir al turista. Va ser la demanda de molts viatgers àvids de nits amb 'dinner show' la que va fer detonar fa pocs anys a la capital catalana un format on tan –o més– important és recrear la vista i l’oïda com el paladar. Després de no pocs experiments fallits, un grapat de locals han aconseguit injectar estil i entreteniment als sopars, intentant adaptar una mena de muntatges que arrasen, per exemple, a Eivissa.

El gran perill dels ‘dinner shows’ amb ínfules ‘cool’ és com de fàcil resulta caure en els números ridículs o grollers si els ballarins i cantants no brillen en escenaris tan pròxims a les taules, on tots els errors es perceben en primer pla. El talent ha de ser inqüestionable i el resultatvigorós, potent i original, perquè les comparacions amb el Lio eivissenc i similars no resultin vergonyoses.

Així que, tot i que a la capital catalana gairebé sempre hi ha hagut a la cartellera sopars-espectacle amb artistes de varietats, cantants o flamenc, la versió de moda i a la qual ara al·ludim passa per laprogramació de discoteques, restaurants o hotels disposats a elevar el llistó i atraure tant el turista estilós com el barceloní inquiet.

Espai en diversos nivells de Gatsby destinat als sopars.

Potser el local que més empenta ha donat a aquest model és el restaurant-club Carpe Diem (passeig Marítim de la Barceloneta, 32), amb xous creatius i estimulants com, fins fa poc, 'Bullring', i que ja està preparant noves produccions. Però si té dos protagonistes aquest hivern per escalfar el panorama noctàmbul, aquests són, sens dubte, el club Cabaret de l’Hotel Edition (Francesc Cambó, 14) i el restaurant Gatsby (Tuset, 19).

Evocant Nova York

Aquest últim, d’actualitat perquè acaba de renovar espectacle i carta, té aparença de local semiclandestí amb entrada des de les icòniques galeries del Drugstore David. Amb sorprenent solvència, resol el binomi gastronomicovisual sense que el públic es quedi amb la sensació que part del combo flaqueja. Ni és el millor restaurant de la ciutat ni és Broadway, però el desplegament és perfecte per al format d’aquest local del grup Sutton que evoca Nova York, els 'speakeasy', l’'art déco' i els leds: artistes 'on fire' sobre l’escenari i la barra central, i un servei fluid a les taules.

¿Què s’hi veu? En nòmina exhibeixenbones veus i ballarins, amb coreografies sexis i marxoses, que en algun moment evoquen un videoclip de Beyoncé, a més de contorsionistes i artistes de cabaret. Els dimecres sona r&b i tocs llatins; els dijous, èxits dels 90 i 2000, i els caps de setmana s’imposen les dives a ritme de ‘superhits’. Des de la cuina, en paral·lel, desfilen ostres, pernil, ‘foie’, tàrtars, arrossos, carns de ‘wagyu’ o vaca rossa, peixos frescos... Els menús tancats costen a partir de 60 euros. Després de tanta intensitat, les copes prenen la vetllada en un ambient onmolts voregen els 30 anys i més, i el color el solen afegir esportistes i models.

El muntatge 'The blue pearl' a Cabaret (Hotel Edition) és una bona excusa per descobrir aquest nou club.

Lluny, en plena Ciutat Vella, l’hotel més distingit de l’any, l’Edition (al costat del mercat de Santa Caterina), ha convertit el seu cabaret en “un viatge interestel·lar” on aquest hivern triomfa la producció 'The blue pearl' (dirigida pels pares de la desbocada festa 'Manumission' d’Eivissa). S’hi suma el talent del xef Sebastian Mazzola. Les seves criatures etèries en escena dominen el teatre, la dansa i l’acrobàcia. I l’estilisme, les coreografies i músiques tenen darrere artífexs més que prestigiosos.

Notícies relacionades

L’experiència completa costa75 eurosi comença amb el sopar (menú degustació de sis plats) a les 21.00 hores, cada dijous, divendres i dissabte. Va molt més enllà de l’escena, perquè quan s’abaixa el teló els artistes es barregen amb el públic mentre discjòqueis de primera línia posen decibels a nits molt llargues, on tampoc falten un còctel bar i una zona ‘lounge’.

Especial Nit de Cap d’Any

A Zuu (Hotel Sofia) el seu espectacle a l’estil Broadway es vestirà dels anys 20 per Nit de Cap d’Any.

La zona alta acull des de l’any passat una altra plataforma 'gastroartística', la de Zuu (als baixos de l’Hotel Sofia, a la plaça de Pius XII, 4), de la qual ja vam parlar en el seu debut, però que poc a poc s’ha anat afinant i ara prepara nou xou per al gener. Aquí, el preu total és el del sopar, a la carta, de dijous a dissabtes. De moment, per Cap d’Any desplegaran la Golden 20' Experience, un retroviatge amb serrells, plomes, barrets, perles i glamurós swing.